Rapurisotto

 

IMG_9754

Voi että mikä löytö! Instagram storeissa vilahtanut Winestate.fi sivuston rapurisotto vangitsi katseen ja resepti päätettiin laittaa testiin eräänä perjantai-iltana. Tämä rapurisotto on todella maukas ja ihanasti raikkaan sitruunainen ja sen valmistaminenkin käy helposti, kun käytät valmiita, liemeensäilöttyjä ravunpyrstöjä. Meillä kattilallinen tätä tyhjeni alta aikayksikön! Rapurisoton kanssa lasiin sopii raikas roseeviini tai kuiva ja hapokas Riesling.

Rapurisotto (alkupalaksi neljälle, isot annokset kahdelle)

1 iso salottisipuli
8 dl vettä
2 rkl hummerifondia
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
1 dl parmesaania raastettuna
2 rkl voita
1 (luomu)sitruunan kuori
2 rkl sitruunan mehua
200 g ravunpyrstöjä liemessä
½ dl tilliä hienonnettuna

Kuori ja hienonna ensin sipuli. Sekoita vesi ja hummerifondi kattilassa ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Kuullota sipulia kattilan pohjalla öljyssä. Lisää riisi sipulin kaveriksi ja kuullota sitä noin minuutti. Kaada viini riisiin ja hauduta sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

Aloita liemen lisääminen risottoon. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja hämmennä risottoa samalla. Anna risoton kiehua miedosti koko liemen lisäämisen ajan. Kun liemi on imeytynyt riisiin, lisää jälleen kuumaa lientä. Jatka näin noin 20—25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Sekoita lopuksi risottoon parmesaani, voi ja sitruunan hienoksi raastettu kuori sekä sitruunan mehu. Kääntele risottoon vielä valutetut ravunpyrstöt ja tilli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa risotto lautasille ja koristele halutessasi ravunpyrstöillä ja tillillä ja nauti!

IMG_9738IMG_9741IMG_9744IMG_9746

IMG_9751

IMG_9759

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.