Kana-avocado-pastasalaatti

Täytyy sanoa, että loppuvuodesta iski salaattikyllästys. Tuli sorruttua aina samoihin salaatteihin ja kyllähän siinä niin käy, että ei ne enää oikein maistu. Joulun juhlinnan jälkeen piti reipastua ja etsiä uusia virikkeitä salaatin valmistukseen. Soppa365 -sivuston hauskan ruokapaniikki -nappulan avulla löytyi tämä pastasalaatti, jota sitten hiukan muuntelimme omien makumieltymysten mukaan. Tuota ruokapaniikkinappulaa kannattaa käydä muuten kokeilemassa, kun kaipaa vinkkejä siihen mitä kokkaisi, se on mainio 🙂 Tämä pastasalaatti on ruokaisa ja maukas ja se ruokkii myös silmää kivoilla väreillään.

Kana-avocado-pastasalaatti kahdelle
3 dl pastaa (käytimme Piccollini mini farelleja eli pieniä rusetteja)
2 grillattua kananfilettä
1 iso tai kaksi pientä avokadoa
1/2 rs kirsikkatomaatteja
150 g fetajuustoa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria

Kastike
2 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
vajaa 1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
1 raastettu valkosipulinkynsi

Marinoi kana edellisenä iltana tai salaatintekoaamuna. Marinaadin meillä sujahtaa aina reilu loraus oliiviöljyä, ruokalusikallinen tai pari balsamicoa, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kypsä, jäähtynyt pasta kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Paloittele grillatut kanat ja lisää pastan joukkoon. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa avocado kuoren sisällä kuutioiksi ja kaavi kuutiot lusikalla pastan joukkoon. Leikka kirsikkatomaatit puolikkaiksi sekä murusta feta ja sekoita nämä salaattiin. Viimeistele salaatti silputulla lehtipersiljalla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapean leivän kera.

thumb_P1016341_1024

thumb_P1016342_1024

thumb_P1016343_1024

thumb_P1016346_1024

thumb_P1016349_1024

One thought on “Kana-avocado-pastasalaatti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.