Samettinen maa-artisokkakeitto

Meidän keittiöön on jälleen eksynyt uusi keittoresepti, nimittäin maa-artisokkakeitto. Täytyy sanoa, että olen aika ylpeä, sillä kyseinen keitto ei ole todellakaan tyypillinen tälle keittonirsolle! Tämä keitto on koostumukseltaan ihanan samettinen ja toimii loistavasti esimerkiksi alkukeittona istuvalle illalliselle. Keitto on todella helppo tehdä ja sen voi tehdä hyvin valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä. Resepti on peräisin Maku.fi -sivustolta.

Samettinen maa-artisokkakeitto kuudelle
800 g maa-artisokkaa
600 g jauhoista perunaa, esim. rosamunda
2 kpl kasvisliemikuutiota tai kasvisliemifondia
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl valkopippuria
2 dl ruokakermaa
(Pinnalle rapeaksi paistettuja pekonikuutiota)

Kuori maa-artisokat ja perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot kattilaan ja laske vettä päälle sen verran että perunat ja maa-artisokat peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot sekä kuoritut valkosipulinkynnet. Keitä kypsäksi, noin 15-20 min. Soseuta ainekset sauvasekottimella tasaiseksi. Lisää joukoon suola ja valkopippuri sekä kerma ja sekoita. Tarkista maku ja tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai tuoreen leivän kera. Keiton päälle voi asetella muutaman krutongin tai rapeaksi paistettuja pekonikuutioita.

thumb_P1016292_1024

thumb_P1016295_1024

thumb_PC316299_1024

thumb_PC316305_1024

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.