Joulun ruokalahja – Joulucookiet

Lahjojen antaminen (ja saaminen) on ihanaa! Tänä Jouluna Hyvää Joulua -kirja tarjosi inspiraatiota ruokalahjoihin. Joulucookie -sekoitus purkissa hurmasi näyttävyydellään, eikä itse reseptikään huonolta kuullosta. Kunhan kaikki raaka-aineet ja tarvikkeet on hankittu, itse lahjan kasaaminen käy suit sait sukkelaan.

Joulucookie -sekoitus

1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
3 dl täysruokosokeria
50 – 100 g kuivattuja karpaloita
100 g Marianne -rakeita
50g mantelirouhetta
(lisäksi 225 g voita ja 2 isoa kananmunaa)

Sekoita levinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Sekoita suola ja sokeri keskenään. Kaada kauniiseen litran vetoiseen lasipurkkiin kerroksittain ensin pohjalle jauhot, sitten sokeri, karpalot, Marianne -rakeet sekä mantelirouhe. Liitä mukaan valmistusohje: Kaada purkin sisältö kulhoon, sekoita nopeasti joukkoon sulatettu voi ja kananmunat. Lusikoi tasaisesta takikinasta 16-20 kekoa leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Muista turpoamisvara! Paista cookieita 180 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Tämä lahja antaa toivottovasti yhteistä aikaa ja herkkuhetken lahjan saajille.

thumb_P1016088_1024

thumb_P1016090_1024

thumb_P1016094_1024

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.