Avocadoranskalaiset

Selailin tässä yksi ilta Instagramia ja silmääni osui herkullinen kuva avocadoranskalaisista. Avocadohan on suurta herkkua ja oli aika selvää, että nämä päätyvät to do -listalle. Ohje on peräisin Hiidenuhman keittiössä -blogista.

Avocadoranskalaiset 2 -3lle syöjälle
2        avokadoa
2        kananmunaa
1 dl    korppujauhoja
1 dl    parmesaania raastettuna
0,5 dl mantelijauhoa
0,5 tl  savupaprikajauhetta (La Chinata)
0,5 tl  juustokuminaa
0,5tl   suolaa
ripaus cayennepippuria
noin 3 dl miedon makuista öljyä esimerkiksi rypsiöljyä friteeraamiseen

Sekoita lautaselle mantelijauhot, savupaprikajauhe, juustokumina, suola ja cayannepippuri. Riko kanamunat omalle lautaselleen ja sekoita ne haarukalla. Sekoita vielä komannelle lautaselle parmesanraaste ja korppujauhot. Halkaise avocadot, poista kivet ja kaavi ne varovaisesti lusikalla ulos kuorestaan. Leikkaa avocadon puolikas neljään osaan. Pyörittele lohkot ensin mantelijauho-mausteseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-parmesanlautasella.

Kuumenna öljy syvässä kattilassa n. 180 asteiseksi. Kun kypsennät ruokia öljyssä niin muista pitää kattilan kansi lähellä, jos öljy sattuu leimahtamaan. Kun öljy on kuumentunut, laita muutama avocadolohko öljyyn paistumaan. Anna paistua kullanruskeaksi 2-3 min ajan. Käännä avocadot varovasti reikäkauhalla/grillipihdeillä ja paista myös toinen puoli kauniin väriseksi. Nosta valmiit avocadot talouspaperin päälle valumaan. Paista loputkin avocadoranskalaiset samaan tyyliin. Tarjoile heti.

Vinkki! Me hiukan ”panikoitiin” että jo paistetut avocadoranskalaiset pääsevät jäähtymään kun loppuja paistellaan. Kun avocadoranskalaiset laittaa tarjoiluastiaan ja folion alle, ne pysyvät riittävän kuumina tarjoiluun asti. Itseasiassa ranskalaisten maku jopa parani kun ne jäähtyi hiukan.

avocadoranskalaiset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.