Joulutortut

Joulutortut ovat ihana Joulun perinneherkku. Pari torttua on jo maisteltu marraskuussa, mutta tänään leivoimme ensimmäiset tortut kotona. Joulutortut saivat ”uuden” muodon, eli tällä kertaa ne leivottiin kukan mallisiksi. Tämän version olen joskus oppinut isosiskoltani ja nämä ovat mielestäni ne kauneimmat Joulutortut ♥

Joulutortut valmistuvat nopeasti kaupan valmiista taikinasta, tai sitten pidemmän kaavan mukaan kotitekoisesta rahkavoitakinasta. Rahkavoitaikinan ohje löytyy TÄÄLTÄ.

Leikkaa torttulevyt puoliksi. Tee viillot jokaiseen kulmaan kuvassa näkyvällä tavalla. Kostuta kulmat kylmällä vedellä ja taita jokainen ”sakara” keskelle kiinni. Paina taikina huolellisesti kiinni, etteivät tortut aukea uunissa. Lisää keskelle reilu nokare luumuhilloa ja paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Koristele hiukan jäähtyneet tortut tomusokerilla ja tarjoile vielä lämpiminä.

Joulutorttu

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.