Rapujuhlatunnelmissa

Rapu, rapurallaa! Syyskuun ensimmäinen viikonloppu on meillä jo perinteisesti rapujuhlaviikonloppu. Saareen on raahattu lyhtyjä, kynttilöitä, ulkovaloja, rapuvalot, rapujuhlakoristeita ja monta kassillista ruokaa. Olimme ehtineet kattaa pöydät ja koristella hiukan mökkiä ennekuin vieraat saapuivat. Agendassa oli tervetuliaismaljat, nopea lounas, pieni veneretki saaren ympäri ja sauna ennen illan kohokohtaa, rapukestejä.

Meitä helli upea, aurinkoinen ja lämmin syyskuun sää koko viikonlopun ajan. Ilma piti hyödyntää ja katoimmekin lounaan ulkosalle. Tämä mahdollisti myös rapupöydän valmiiksi kattamisen sisälle. Koska päivään mahtui paljon herkkuja, niistä tuli otettua myös paljon kuvia ja siksi tämä rapujuhlapäivä jakautuu kahteen postaukseen.

Lounaaksi valmistettiin ”tee se itse” nachos supreme. Jokainen sai kasata raaka-aineista omanlaisensa herkkulautasen.

Nachos supreme 5lle hengelle
kukkurallinen pellillinen maissilastuja
1 iso purkki salsaa
1-2 sipulia
1 rasia kirsikkatomaatteja
mustia, kivettömiä oliiveja
2 Old el paso juustokastikepussia
4 dl maitoa
1-2 prk creme fraishea

Nachos superemeen voi laittaa vaikka ja mitä. Näiden ylä mainittujen aineiden lisäksi siihen sopii myöstex mex maustettu jauheliha, joka tekee annoksesta ruokasamman, katkaravut, quacamole, juustoraaste, herkkusienet, maustekurkku jne jne. Valitse täytteiksi niitä, mitä maistuu itselle ja mahdollisille ruokavieraillesi. Levitä maissilastut leivinpaperin päälle uunipellille ja lämmitä niitä 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Pilko sillä aikaa sipuli ja tomaatit pieneksi. Valmista juustokastike pussin ohjeen mukaan. Tämä on oikeastaan ainoa valmis juustokastike, joka on hyvää. Oikaisimme myös salsassa, kunnon kokit tekevät senkin itse. Nyt annettiin itsellemme mahkut oikaista, sillä halusimme maximoida vieraiden kanssa seurusteluajan 🙂 Ota nachot uunista ja laita tarjoiluastialle. Asettele kaikki raaka-aineet tarjolle ja eikun kasaamaan omaa lautasta. Nauti nacholautanen kylmän oluen tai siiderin kera. Kippis!

P.S. Tämä on 101. postaus ja uuden sataluvun kunniaksi blogi sai myös hiukan uutta ilmettä. Toivottavasti tykkäätte! 🙂

kattaus, lounas, marimekko, piha, pihlajanmarja, rapujuhlat

nachos supreme, sipuli, tomaatti, salsa, juustokastike, creme frais, maissilastu, oliivi

nachos supreme, sipuli, tomaatti, salsa, juustokastike, creme frais, maissilastu, oliivi, kattaus, pihlajanmarja, marimekko

nachos supreme, sipuli, tomaatti, salsa, juustokastike, creme frais, maissilastu, oliivi, pihlajanmarja

nachos supreme, sipuli, tomaatti, salsa, juustokastike, creme frais, maissilastu, oliivi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.