Pizzaa grillistä!

Grillipizza on hypähtänyt silmilleni useampaan kertaan kesän aikana. Kiinnostaa! Kun Instagramista bongasin ONKO NÄLKÄ bloggarin grillipizzakuvat, oli viimein aika testata tätä itsekin! (Alkuperäinen ohje siis löytyy linkin takaa, mistä lähdettiin liikkeelle.)

Grillipizzan pohjaksi valmistetaan ihan peruspizzataikina:
2,5dl kädenlämpöistä vettä
20g tuorehiivaa/1pussi kuivahiivaa
5-6dl jauhoja
1½tl suolaa
1tl sokeria
2-3rkl öljyä.

Onko nälkä -blogissa kehotettiin valmistamaan taikina jo edellisenä iltana ja antaa sen kohoa jääkaapissa yön yli. Me tietenkään ei tätä lomamoodissa muistettu, joten tehtiin muukin osio ihan perinteisen taikinakaavan mukaan. Lisää siis ensin kädenlämpöiseen (kuivahiivaan vähän kuumempaa vettä kun kädenlämpöistä) veteen hiiva, suola ja sokeri. Vaivaa joukkoon osa jauhoista ja lisää sekaan sitten öljy. Lisää loputkin jauhot ja vaivaa taikina valmiiksi. Anna kohtoa puolisen tuntia lämpimässä paikassa.

Valmista tässä välin tomaattikastike. Tähän ohje löytyi taas Katukeittiö – parempaa roskaruokaa kirjasta. Tämä oli loistava ohje, toiseksi paras mitä olen syönyt – paras tomaattikastike pizzaan syntyy ystäväni Marian valmistamana.

Tomaattikastike:
1 tlk (400g) Mutti tomaattimurksaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl hunajaa
korkillinen punaviinietikkaa
suolaa
pippuria
nippu tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa ja timjamia
(chiliä)

Kirjan ohjeessa valkosipulit kuullotetaan öljyssä ja siihen lisätään tomaattimurska ja mausteet. Kastiketta keitellään pannulla puolisen tuntia ilman kantta. Hassua, luin valistusohjeen vasta nyt kun tätä kirjoitan, itsehän tein tämän ”raakana” 🙂 Lisäsin vaan kaikki aineet tomaattimurskaan ja annoin maustua tovin. Hyvä tuli, mutta täytyy varmasti kokeilla tätä oikeaakin versiota!

Kun taikina on noussut, tee tästä määrästä kolme vähän paksumpaa lättyä. Liian ohut pohja kärähtänee grillissä. Laita grilli kuumenemaan. Tuo kaikki täytteet grillin luo, sillä pizza täytetään grillissä. Voitele pohjat huolellisesti runsaalla öljyllä ja paista kuumassa grillissä muutama minuutti per puoli niin että pinta on rapea. Laita grilli ihan pienimmälle teholle tai pohjien täytön ajaksi vaikka hetkeksi pois päältä. Lisää tomaattikastike, haluamasi täytteet ja juustot pizzapohjien päälle. Meillä pizza täyttyi suosikkiaineista: italialaisesta salamista, aurajuustosta ja parmankinkusta. Ripaus vielä juustoraastetta päälle. Napsauta grilli takaisin pienimmälle lämmölle ja paista kansi kiinni noin 10 minuuttia niin että juustot sulavat. Tämän jälkeen lisäämme pizzan päälle tietysti rucolaa ja yrttiöljyä (ohje TÄÄLTÄ) ja pizza on valmis nautittavaksi. Pohjasta tuli ihanan rapea ja grillin maku antaa täydellisen lisäsilauksen tällekin ruualle. Kannattaa kokeilla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.