Mariannemuffinssit

Levillä ollessamme meillä oli mukana liuta lapsosia, jotka tuppaavat olemaan makean perään. Halusin yllättää meidän ”nuorison” Mariannemuffinnseilla. Muffinssit ovat helppoja ja nopeita tehdä ja Mariannella maustetut muffarit maistuvat takuuvarmasti laskupäivän jälkeen.

Valmista ensin perusmuffinssitaikina. Ohjeen otin tällä kertaa kotikokki.net -sivulta. Taikinaan tulee:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
100g sulatettua voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja tämän jälkeen vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hiljalleen vatkaten sulatettu voi, jauhoseos ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Pilko suklaa palasiksi. Laita muffinssivuokiin n. ruokalusikallinen taikinaa, lisää tämän jälkeen taikinan päälle yksi pala Mariannesuklaata ja peitä suklaa vielä toisella ruokalusikallisella taikinaa. Paista muffinsseja n. 9 min. Muffinssien sisälle sopii toki mikä tahansa suklaa, samoin lakritsimuffinsseista tulee herkullisia. Korvaa tällöin suklaapala palalla Kick patukkaa. Nopeasti valmiit muffinssit katosivat parempiin suihin, mutta ehtivät aikuisetkin niistä nauttia 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 thoughts on “Mariannemuffinssit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.