Ensimmäinen terassilounas

Pääsiäisloman aikana pihalla oli tapahtunut vaikka ja mitä! Narsissit, sinivuokot ja kevätesikot kukkivat, tulppaanin alut ovat komeita ja ruohosipuli on kasvanut  jo käyttökelpoiseksi. Ihanaa!

Processed with Moldiv

Aurinko lämmitti pihalla sen verran mukavasti, että päätimme syödä lounaan terassilla. Savustimme lohta, savustusvinkit löytyvät TÄÄLTÄ. Lisukkeeksi pinaattiperunamuusia ja raikas salatti, sekä tietenkin kermaviilikastiketta. Pinaattiperunamuusi valmistuu normaalin muusin tavoin, mutta lisää perunoiden joukkoon soseutusvaiheessa muutama sulatettu kuutio hienonnettua pakastepinaattia. Muusi saa pinaatista ihanan värin ja hiukan lisämakua.

Kermaviilikastike kannattaa tehdä pariksi tunniksi maustumaan ennen tarjoilua jos mahdollista. Lisäsin kermaviilin joukkoon reilusti tuoretta tilliä ja ruohosipulia omasta kasvimaasta. Laita joukkoon vajaa puolikas teelusikallinen suolaa ja saman verran sokeria. Anna maustua kylmässä ja tarkista maku ennen tarjoilua. Ihana lounas, ihana sää, ihana terassi, ihana kevät. Ruuan jälkeen piti vielä laittaa ensimmäiset kesäkukat, eli orvokkiamppelit etupihalle tervehtimään kylääntulijoita.

kuva 1-5

kuva 2-5

kuva 3-4

kuva 2-6

kuva 5-2kuva 3-5

kuva 4-4

One thought on “Ensimmäinen terassilounas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.