Vaalea glögijuustokakku

Oi, tästä kakusta ei todellakaan Joulun makuja puutu! Samettisen pehmeä valkosuklaamousse ja glögistä valmistettu kiille maistuvat ihanalta yhdessä. Me teimme kakun pohjan Bastogne -kekseistä, sillä minä en niin pipareista välitä. Bastognessa on aika vahva kanelin maku, se sopii kakkuun loistavasti, mutta vähän ”miedompi” versio syntyy sitten kaurakekseistä. Nekin ovat ihana valinta kakun pohjaksi ja kaurakeksin kanssa itse täytteet pääsevät ehkä parhaiten makuelämyksen päärooliin. Kakkua saa siis tuunattua vähän jokaiseen makuun! Ohje on alun perin K-ruoka -sivustolta.

Vaalea glögijuustokakku (n. 12 palaa)

Pohja:
200g pipareita, bastognekesejä tai kaurakeksejä
100g voita (jos käytät bastognekeksejä, 80 g voita riittää)

Täyte:
2 rasiaa à 180g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
150g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vaaleaa glögiä, esim. Valio tai Pirkka

Kiille:
4 dl vaaleaa glögiä
4 liivatelehteä

Koristeet:
kuivattuja omenarenkaita
toffeepalloja
valkosuklaarusinoita
kuorellisia manteleita
hopeanvärisiä nonparelleja

Jauha piparit tai keksit monitoimikoneessa hienoksi tai murskaa ne kulhossa puunuijalla. Sulata voi ja lisää se keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla lämmöllö kattilassa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustot ja kääntele lopuksi joukkoon jo hieman jäähtynyt valkosuklaa. Mausta seos sokereilla. Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Kuumenna glögi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan glögiin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja sekoita se huolellisesti täytteeseen ohuena nauhana. Levitä täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä taas sen n. 10 minuuttia. Mittaa 1 dl glögiä kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle. Peitä kakku ja nosta se varovasti jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli. Ennen tarjoilua, koristele glögijuustokakku omenarenkailla, manteleilla, makeisilla ja nonparelleilla.

1 thoughts on “Vaalea glögijuustokakku

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.