Rahkasämpylät

Kun on paljon aikaa kotona, vaikuttaa siltä, että aika monestakin on kuoriutunut mm. pieni leipuri! Ainakin oma somefeed täytyy erilaisista leivonnaisista, korvapuusteista, mokkapaloista ja sämpylöistä. Myös meillä on leivottu enemmän kuin tavallisesti. Tuore leipä ja kotitekoiset sämpylät ovat kyllä niin ihania! Näissä rahkasämpylöissä parasta oli rahkan tuoma hapokkuus taikinaan ja sämpylöistä tuli ihanan kuohkeita. Kiitos hyvästä ohjeesta kuuluu K-ruokasovellukselle!

Rahkasämpylät n. 15 kpl

250 g (mietoa) maitorahkaa
2,5 dl kevytmaitoa tai laktoositonta kevytmaitojuomaa
50 g hiivaa
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
3 dl luomukaurahiutaleita
5-6 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 öljyä

Lämmitä rahka ja maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita lopuksi joukkoon hiivaleipäjauhot ja öljy vähän kerrallaan. Taikina jää hieman tahmeaksi. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia lämpimässä, esim. uuni miedolla (35 astetta) lämmöllä on hyvä paikka.

Jaa taikina osiin ja pyörittele niistä sämpylöitä. Tässä kannattaa käyttää hiivaleipäjauhoja apuna, niin taikina ei tartu käsiin. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna sämpylöiden kohotoa liinan alla vielä 15 minuuttia. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 12 min tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Nauti tuoreista sämpylöistä heti, lämpiminähän ne ovat parhaita ♥

Vinkki! Laita sämpylä seuraavana päivänä mikroon 15 sekunniksi, niin se on lähes yhtä herkullinen kuin vastapaistettuna.

IMG_9449

IMG_9452

IMG_9459

IMG_9462

2 thoughts on “Rahkasämpylät

  • Voiko taikinan jättää yöksi jääkaappiin kohoutumaan/tekeytymään; ajaako saman asian?

    • No mitä luultavimmin voi.. oon joskus tehnyt perus porkkanasämpylät niin.. tosin muistan että silloin ainakin paistoaikaa piti hieman pidentää kun taikina oli niin kylmää. Kokeile ja katso kuinka käy ☺️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.