Kanaa tikka masala

Tikka masala on lempeän mausteinen, ihana intialainen kastike, johon me tykästyimme heti! Me teimmme oman tikka masalamme kanalla, mutta ystäväni vinkkasi että heillä tätä syödään kikherneiden kanssa. Kuulostaapa hyvältä sekin ja mieleeni tuli että ne ihanat paahdetut kikherneet (ohje täällä) voisi sopia tähän täydellisesti! Täytyykin testata! Ohje tähän herkuun löytyi alunperin K-ruoka -sivustolta, mutta me ollaan ihan hitusen sitä ohjetta muokkailtu.

Kana tikka masala 4lle

400 g kanan ohutleikkeitä

Mausteseos:
2 tl inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl kurkumaa
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikahauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 – 1,5 tl garam masala -maustesekoitusta
1 tl suolaa
1,5 dl turkkilaista jogurttia

Kastike:
1 sipui
2 rkl voita
2 rkl tomaattisosetta
1 tlk (400g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
2,5 dl turkkilaista jogurttia
korianteria hienonnettuna

Sekoita mausteseoksen kuivat ainekset keskenään ja sekoita tästä seoksesta puolet jogurtin joukkoon. Lisää joukkoon puolet raastetusta inkivääristä ja valkosipulista. Leikkaa kanafileet ronskeiksi palkoiksi ja laita marinadiastiaan. Kääntele kanat maustetussa jogurtissa ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Silppua kuorittu sipuli. Kuullota sipulia voissa yhdessä tomaattisoseen kanssa noin 5 minuuttia isossa kattilassa tai korkeareunaisella pannulla. Lisää loput mausteseoksesta sekä loput raastetusta inkivääristä ja valkosipulista ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon kuoritut tomaatit liemineen, painele ne lastalla rikki ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna hautua.

Kuumenna uunin grillivastukset 250 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla ja nosta siihen kananpalat. Paista uunin ylätasolla 10 minuuttia. Lisää kastikkeeseen jogurtti ja kanapalat ja sekoita huolella. Hienonna päälle lopuksi korianteria ja tarjoa kastike riisin kanssa. Ai että miten hyvää!

Ja P.S. Jos et pidä tuoreesta korianterista kuten minä, niin laita korianterisilppu tarjolle erillisessä asiassa, josta jokainen voi lisätä sitä omaan annokseensa.

IMG_7587

IMG_7634

IMG_7637

IMG_7640

IMG_7642

IMG_7647

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.