Laskiaispullat parhaasta pullataikinasta

Laskiaispullat, ai että ne ovat sitten herkullisia! Maku -lehdessä (2/2020) oli ajankohtaisesti paljon pullareseptejä ja otsikossa mainittiin ”Elämäsi parhaat pullat”. Jutussa oli kerrottu mistä ja miten syntyy paras pullataikina ja toki perus pullataikinan ohje. Tässä on vähän eroa taikinaan jota olen yleensä tehnyt, lähinnä hiivan määrässä ja täytyy sanoa, että ohje oli erittäin hyvä! Pullista tuli ihanan kuohkeita ja maukkaita ♥

Laita siis ohje talteen, tällä taikinalla leivot ihanat laskiaispullat, peruspullat, voisilmäpullat, rahkapullat, korvapuustit, pitkot, kranssit, toffeepullat ja vaikka mitkä! Itse leivon pullat ilman kardemummaa, siksi se on ohjeessa sulkeissa.

Paras pullataikina (n. 20 pullaa)

50 g tuorehiivaa
5 dl täys- tai kevytmaitoa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 muna
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
( 1 rkl kardemummaa)

Lisäksi:
1 muna voiteluun
raesokeria pullien pinnalle

Laskiaispulliin:
kermaa vaahdotettuna ja sokerilla makeutettuna
vadelmahilloa ja / tai mantelimassaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkooon sokeri, suola ja muna (sekä kardemumma). Lisää taikinaan jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Pullataikinassa on sopivasti jauhoja kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa liinan alla 30-60 minuutia. Taikinan voi kohottaa myös 30-35 asteisessa uunissa.

Vaivaa jauhoitetulla pöydällä pullataikinasta suurimmat ilmakuplat pois. Muotoile taikinasta pyöreitä pullia leivinpaperin päälle pellille. Muista jättää hiukan turpoamisvaraa. Kohota pullia liinan alla vieä 20 minuuttia.

Riko kananmuna lasiin ja vatkaa se haarukalla sekaisin. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Leikkaa jäähtyneet pullat puoliksi ja täytä pohjapuoli hillolla tai mantelimassalla sekä kermavaahdolla. Nosta kansi päälle ja nauti ihanista laskiaispullista ♥

IMG_6053

IMG_6056

IMG_6073

IMG_6078

IMG_6084

IMG_6255

IMG_6262

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.