Auringonkukkaleipä

Muutamia kertoja on käynyt niin, että perheen teini on saanut koulusta kotitalouden läksyjä ja on toivottu että kotona leivottaisiin jotain, mitä ei ole ennen tehnyt. Yleensä me sorrutaan makeisiin leivonaisiin, mutta nyt tulikin mieleen kuningasidea! Kaikki meillä tykkää tietenkin tuoreesta, itsetehdystä leivästä, joten leivotaankin joku ihana leipä! Siemeniä sisältävä leipä kuuluu suosikkeihini ja ohje auringonkukkaleipään löytyi Valion sivuilta. Herkulliset leivät tuo poika pyöräytti! Toinen leivistä vietiin tuliaisiksi ystäväperheelle, tällaiset itsetehdyt tuliaiset onkin aina mielestäni ihan parhaita!

Auringonkukkaleipä 2 leipää

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 dl hunajaa
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
12 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon auringinkukansiemenet. Sekoita joukkoon myös jauhot ja vielä lopuksi pehmeä voi. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta kaksi leipää. Kohota niitä hyvin liinan alla, noin 30 min. Leikkaa leipien pintaan ristiviillot. Ripottele hiukan jauhoja päälle. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 25 min, kunnes leipä on saanut ihanan rapean pinnan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.