BBQ nyhtöpossu

Ihana, mehukas ja herkullinen nyhtöpossu. Herkku, jota ei ollakkaan hetkeen muistettu valmistaa! Nythöpossun valmistus ei ole vaikeaa, mutta se vaatii ennakointia ja aikaa. Possu kypsyy pitkään miedolla lämmöllä uunissa, eli valmistuu alkuvalmistelujen jälkeen lähes itsekseen.

Nyhtöpossua voi nautiskella sellaisenaan erilaisten lisukkeiden kanssa, mutta se toimii loistavasti myös burgereiden ja toastien täyteeksi. Miksipä sitä ei voisi pizzaankin laittaa? Muutamia versiota ollaan nyhtöpossusta kokeiltu ja tämä resepti on kyllä valikoitunut meidän suosikiksemme. Ohje on peräisin Valion sivuilta.

BBQ nyhtöpossu

800 g kassleria
2 valkosipulin kynttä
½ tl kuivattua chiliä
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
2 dl barbeque-kastiketta

Piparjuurikastike:
4 dl Valio kreikkalaista jogurttia
3 rkl piparjuuritahnaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa

Laita kassler muovipussiin. Mittaa pussiin mausteet ja 1 dl barbequekastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita liha uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 30 min, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.

Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä n. 4 t. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, sen voi poistaa helposti tässä vaiheessa. Nosta liha uunivuokaan. Sekoita lihan joukkoon folion sisällä oleva paistoneste ja loppu barbequekastike. Laita uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi, jotta pinta rapeutuu ja karamellisoituu. Ennan tarjoilua sekoita piparjuurikastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile nyhtöpossu piparjuurikastikkeen ja vaikkapa uunibataatin ja salaatin kanssa. 

VINKKI! Minimipaistoaika vaihtelee 4 – 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan koon mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä nyhtöpossu ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.