Toast skagen

Mikä onkaan ihanampi alkupala tarjota saaristoon tuleville ystäville kuin toast skagen? No toki monta muutakin ihanaa vaihtoehtoa löytyy, mutta jotenkin toast skagen sopii niin täydellisesti saaristolaistunnelmaan. Mutta toimii tämä kuivalla maallakin tarjottavaksi 😉

Toast skagen (6 kpl)

2 pussia (à 180 g) isoja katkarapuja (pakaste)
2 prk (à 150 g) ranskankermaa
1 dl majoneesia
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
n. 1 rkl Dijon sinappia
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää tai saaristolaisleipää

Koristeluun:
n. 50 g kirjolohen, siian tai muikun mätiä
tilliä
(sitruunan lohkoja)

Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Valuta myös mäti. Sekoita ranskankermaan majoneesi ja katkaravut. Lisää tilli, ruohosipuli ja muut mausteet. Paahda leivät jos käytät paahtoleipää. Saaristolaisleipää ei tarvitse paahtaa. Lusikoi katkarapuseos leiville. Koristele leivät mädillä ja tillillä. Voit lisätä leivälle halutessasi vielä ohuen sitruunan lohkon.

Vinkki! Meidän seoksesta tuli omaan makuun hiukan löysähköä. Seuraavalla kerralla laitan ensin vain yhden purkin ranskankermaa ja lisään sitä tarvittaessa. Nämä koostumusasiatkin ovat makuasioita, mutta piti vinkata jos joku tykkää myös vähän kiinteämmästä skagenmassasta niinkuin minä!

 

One thought on “Toast skagen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.