Valkosuklaa rocky road

Valkosuklaa rocky road on makean ystävän unelma! Tämä jälkiruoka valmistuu helposti, mutta vaatii hiukan jähmettymisaikaa ennen kuin rocky road on valmis tarjoiltavaksi. Vaikka jälkkäri on tuhti, suolaiset pähkinät ja hiukan kirpeät karpalot tuovat makealle valkosuklaalle kivaa vastapainoa ja tasapainottavat suklaan makeutta. Ja voi miten kaunis jälkiruoka tämä vaaleanpunaisen sävyinen herkku onkaan. Tästä tuli yksi meidän porukan uusi suosikki! Ohjeesta tulee leikkaustyylistä riippuen n. 24-30 palaa, tarjoiluun voi laskea n. 2 palaa per syöjä. Mutta ei hätää, rocky road säilyy jääkaapissa useamman päivän, JOS sitä sattuu jäämään jäljelle 🙂

Valkosuklaa rocky road

450 g valkoista suklaata
n. 3 dl pieniä tai pieneksi pilkottuja vaahtokarkkeja
2 dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
4 kpl kaurakeksejä
75 g kuivattuja karpaloita
vaaleanpunaisia tai viininpunaisia nonparelleja / koristerakeita

Paloittele suklaa teflon pintaiseen kattilaan ja sulata suklaa miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi. Ole tarkkana, ettei suklaa pääse kärähtämään. Nosta kattila liedeltä.

Leikkaa vaahtokarkit saksilla pieniksi palasiksi. Rouhi pähkinöitä ja keksejä hiukan pienemmiksi paloiksi. Säästä vaahtokarkkeja sekä karpaloita myös koristeiksi! Sekoita vaahtokarkit, pähkinät, keksit ja karpalot hiukan jäähtyneen suklaan joukkoon.

Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. 16 x 37 cm). Ripottele päälle koristeeksi loput karpalot ja vaahtokarkit sekä sirottele päälle vielä runsaasti nonparelleja / koristerakeita. Painele koristeet kiinni suklaaseen. Anna rocky roadin jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa rocky road pieniksi neliöiksi ja asettele palat tarjoiluastialle. Nam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.