Grillattu ruisleipä tilli-hernepestolla

Paahdettu ruisleipä on ihanaa ja sen tuoksu on suorastaan huumaava. Kuva tilli-hernepestolla ja mozzarellalla täytetystä, grillatusta ruisleipäkiekosta sai heti veden herahtamaan kielelle!

Grillattu ruisleipäkiekko on näyttävä tarjottava ja se sopii erinomaisesti kalaruokien kaveriksi. Tilli-hernepesto maistuu ihanasti kesälle ja leivän päälle sulanut mozzarella kruunaa tämän leivän. Koristeluun käytetty sitruunakuori tuo kokonaisuuteen kivasti raikkautta. Ohje on alunperin Soppa 365 -sivustolta.

Grillattu ruisleipä tilli-hernepestolla

1 ruisreikäleipä
2 (à 150 g) mozzarellaa
1 dl herneitä
tilliä silputtuna
1 sitruunan kuori raastettuna

Tilli-hernepesto:

1 ruukku tilliä
1 dl herneitä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl parmesaania raastettuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua

Tee ensin tilli-hernepesto. Leikkaa tilli tehosekoittimen kulhoon. Lisää herneet, auringonkukansiemenet, parmesanjuusto ja mausteet. Lisää joukkoon myös öljy ja sitruunamehu. Sekoita tehosekoittimella pesto tasaiseksi massaksi.

Halkaise reikäleipä. Sivele puolikkaat tilli-hernepestolla. Säästä halutessasi vähän pestoa viimeistelyyn. Revi päälle mozzarellajuusto. Ripottele herneet juustopalojen lomaan. Paahda leipää grillissä  miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja juusto pehmeä. Voit myös paahtaa leivän 225-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut.

Ohenna jäljelle jäänyttä pestoa halutessasi hieman sitruunamehulla tai öljyllä. Valuta se juustojen päälle ja leikkaa leipä paloiksi. Koristele leivät herneillä,  tuoreella tillillä ja sitruunankuoriraasteella ja tarjoa heti, tämä herkku on parhaimmillaan lämpimänä.

One thought on “Grillattu ruisleipä tilli-hernepestolla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.