Steak salad

Kesällä monesti kaipaa raikasta mutta kuitenkin ruokaisaa lounasta. Tässä salaatissa on paljon meidän lempiaineksia, kuten lihaa, chiliä, juustoa ja avocadoa. Marinoitu punasipuli kruunaa salaatin, se meinaan sopii aivan ihanasti tuolle lihalle kaveriksi.

Tämä salaatti ei valmistu ihan käden käänteessä, sillä liha ja punasipuli vaativat marinointiaikaa. Tämän jälkeen loppuvalmistelut käyvät kuitenkin sutjakasti ja salaatti on takuuvarmasti pienen vaivan arvoinen! Lihan marinadi on erittäin herkullinen ja tätä tulemme varmasti käyttämään ihan muutenkin kesän grillailuissa niin lihalle kuin kanallekin.

Steak salad 4lle

600g naudan ulkofilettä
2 tl sormisuolaa
oliiviöljyä paistamiseen

Marinadi:
2 limen mehu
1/2 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen mieto chili
1 ruukku tuoretta korianteria tai persiljaa
1 dl oliiviöljyä
1 tl sokeria

Salaatinkastike:
2 rkl limen mehua
4 rkl oliiviöljyä
1/2 dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl kuivattua chiliä

Salaatti:
1 marinoitu sipuli (ohje täältä)
1 l erilaisia salaatteja
200 g vahvaa cheddarjuustoa
4 avocadoa
1 rkl sitruunan mehua
250 g kirsikkatomaatteja

Tee ensin marinadi. Purista limeistä mehu. Kuori ja viipaloi valkosipuli, viipaloi chili ja hienonna korianteri tai persilja. Sekoita marinadin ainekset keskeneään. Hiero marinadi fileeseen ja anna marinoitua  yön yli jääkaapissa. Kääntele välillä, jotta liha maustuu tasaisesti. Tee tarjoilua edellisenä päivänä myös marinoitu punasipuli, ohje löytyy tuolta linkin takaa.

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeaineet sekaisin. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista fileeseen kuumassa grillissä kaunis väri molemmin puolin ja anna lihan kypsyä 52 asteiseksi. Tällöin liha jää ihanan mediumiksi. Lihaan voi paistaa kauniin pinnan paistinpannussa ja kypsentää lihan 175 asteen lämpöisessä uunissa. Hiero kypsän lihan pintaan suolaa ja pippuria ja kääri liha folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Voit myös antaa lihan jäähtyä täysin ennenkuin leikkaat sen, me tykättiin laittaa liha vielä hiukan lämpöisenä salaattiin.

Revi salaatit tarjoilukulhoon. Murustele juusto pieniksi palasiksi. Kuori avokadot, poista kivet ja viipaloi ne. Pirskottele viipaleiden päälle sitruunanmehua etteivät avocadoviipaleet tummu. Puolita kirsikkatomaatit. Laita avocadot, kirsikkatomaatit ja juusto salaatin joukkoon. Lisää kastiketta makusi mukaan ja sekoita salaatti hyvin. Asettele lihaviipaleet salaatin päälle ja viimeistele salaatti marinoidulla punasipulilla. Sitten ei muuta kuin herkullisen salaatin kimppuun, hyvää ruokahalua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.