Appelsiinikana

Instagramissa tuli vastaan herkullisen näköinen kuva uunissa valmistetusta kanasta, jota koristi kauniisti kypsyneet appelsiininlohkot. Yleensä itse pidän appelsiinista eniten sellaisenaan tai mehuna, mutta tässä kuvassa oli jotain niin houkuttelevaa, että reseptiin piti tutustua tarkemmin. Ohje on peräisin Rajamäen sivuilta, olen erilaisten etikoiden suuri ystävä, joten päätimme testaa miten kana, etikka ja appelsiini taipuu yhteen. Ohjetta on hitusen muokattu alkuperäisestä. Testaus kannatti, sillä koko meidän porukka tykkäsi tästä ruuasta todella paljon! Ja iso plussa siitä, että ruoka valmistuu helposti ja nopeasti ja siitä voi kätevästi tehdä tuplasatsin, niin ruokaa riittää seuraavallekin arki-illalle.

Appelsiinikana 4lle

8 kpl ohuita kanan rintafileitä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa

Marinadi:
2 dl ananastäysmehua
2 rkl soijakastiketta
3 rkl omenaviinietikkaa
1 tl timjamia
1 tl valkosipulirouhetta
½ tl kurkumaa

Lisäksi:
1 appelsiini
6 valkosipulinkynttä

Lorauta oliiviöljyä pannulle ja paista kanojen pintaan kuumalla pannulla kaunis väri molemmin puolin. Mausta kanat kauttaaltaan suolalla ja laita uunivuokaan. Sekoita marinadin aineet ja kaada liemi fileille. Kääntele fileitä liemessä, jotta kanat maustuvat tasaisesti joka puolelta. Pese appelsiini ja leikkaa se lohkoiksi ja laita lohkot vuokaan. Lisää myös kuoritut ja puolitetut valkosipulin kynnet. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile riisin ja vaikkapa uunikasvisten tai paistetun broccolinin kera. Mausteinen, kypsynyt appelsiini maistui todella hyvältä riisin ja kanan kanssa.

One thought on “Appelsiinikana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.