Suppilovahverorisotto

Ilma metsässä on raikas ja pirteä ja on ihanan rauhallista. Sienetys on hauskaa hommaa, vasinkin silloin kuin sieniä löytyy!  Tutut sienipaikat saaristossa ovat tuottaneet tulosta ja olemme keränneet jo jonkin verran suppilovahveroita 🙂 Viime reissulla nähtiin yksi valkohäntäpeurakin! Tämän kerran saaliista meni osa pakkaseen ja loput päätyivät maukkaaseen suppilovahverorisottoon.

Vinkki! Tämä risoton pohja muuntautuu moneen. Jos teiltäkin löytyy perheenjäseniä, jotka eivät syö sieniä, risoton voi helposti jakaa kahteen eri kattilaan ihan loppuvaiheissa ennen sienien lisäämistä. Omaan risottooni laitoin sienien sijaan tällä kertaa 1 dl pakasteherneitä ja suolalla ja pippurilla maustettuja, paistettuja kanasuikaleita. Toimii näinkin 🙂

Suppilovahverorisotto lisukkeeksi 4-5lle, pääruuaksi 3lle

7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 salottisipulia
n. 8 dl suppilovahveroita
1 keltasipuli
1 + 2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
2 dl (50g) parmesania raastettuna
suolaa
mustapippuria
rucolaa koristeluun
 

Siisti sienet ja leikkaa ne koosta riippuen puoliksi tai neljään osaan. Laita pilkotut sienet kuivalle pannulle. Paista sieniä kunnes niissä oleva neste on haihtunut. Lisää joukkoon ruokalusikallinen voita ja silputtu keltasipuli ja paista miedolla lämmöllä n. 15 min.  Mausta valmis sienipaistos suolalla makusi mukaan.

Lämmitä vettä liedellä kunnes kasvisliemikuutio on lionnut siihen. Siirrä kasvisliemi pois liedeltä. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi ja kuullota siinä ensin sipulit ja riisit. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä vähitellen. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä aina, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi vielä kypsäksi, riisin kypsyminen vaatii n. 20 minuuttia kokonaisuudessaan. Risoton tulee olla kermaista ja kosteaa, ei liian kuivaa. Lisää tarvittaesa nestettä jos risotto on kiehunut liian kuivaksi.

Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste ja paistetut sienet  ja mausta se mustapippurilla ja tarvittaessa myös suolalla.  Koristele risottoannos muutamalla rucolalehdellä ja tarjoile heti.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.