Chilillä ja valkosipulilla maustettu tonnikalasalaatti

Tonnikala on hyvä raaka-aine minkä ympärille rakentaa nopeastikin ruokaisa lounassalaatti. Yleensä tonnikalasta tulee tehtyä aika perinteinen tonnikala-fetasalaatti keitetyllä kananmunalla höystettynä, mutta nyt teki mieli kokeilla jotain uutta.

Chilillä ja valkosipulilla maustettu tonnikalasalaatti kahdelle
1 prk tonnikalaa öljyssä
puolikas chilipuolikas yksikyntinen valkosipuli
oliiviöljyä kuulottamiseen
parsakaalia
kirsikkatomaatteja
Rainbow chili-fetajuustoa
1 avocado
salaattia (esim. tammenlehvä, pehtoorin salaatti, rucola)
suolaa
mustapippuria myllystä

Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko se pieneksi. Kaada loraus (n. 2 rkl) oliiviöljyä pannulle ja kuullota chilinpaloja pari minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia. Sekoita chili-valkosipuli-öljyseos valutetun tonnikalan joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua n. 15 min. Revi tällä välin salaatit tarjoiluastiaan tai suoraan lautaselle. Pilko joukkoon kirsikkatomaatit, parsakaali ja avocado. Lisää joukkoon feta ja hiukan fetajuuston öljyä kastikkeeksi. Lisää päälimmäiseksi maustunut tonnikala ja tarjoile heti raikkaan sitruunaveden kera.

IMG_0494

IMG_0496

IMG_0497

IMG_0499

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.