Koukuttava Carpaccio

Tässä tulee ehdoton resepti lihan ystäville. Carpaccio on saanut ainakin minut koukutettua täysin, tuntuu että siihen on lähes jatkuva himo päällä. Tämä resepti on peräisin ensimmäisestä Safkaa -kirjasta ja se on jälleen kerran pettämätön! Suolaisen, ohueksi leikatun lihan ja sitruunaöljyn makucombo on kertakaikkiaan mieletön. Liha on meidän keittiössä muuttunut härästä naudaksi, mutta toimii loistavasti. Tähän ruokaan lihavalinnassa kannattaa panostaa laatuun.

Carpaccio alkupalaksi neljälle
reilu 200 g pala naudan ulko- tai sisäfilettä
sormisuolaa
mustapippuria
rucolaa
parmesanjuustoa

Sitruunaöljy
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua

Suolaa lihapala reilusti sormisuolalla ja anna lihan suolautua 30-40 minuuttia. Putsaa suola pois lihan pinnalta ja kuivaa se talouspaperilla. Kääri liha tiukasti kelmuun niin että siitä syntyy tasaisen paksu tanko. Laita liha pakkaseen ja anna sen olla siellä ainakin pari kolme tuntia. Valmista tällä välin sitruunaöljy valmiiksi.

Nosta liha jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Ota kelmu pois ja leikkaa liha terävällä veitsellä niin ohuiksi siivuiksi kun vaan pystyt. Asettele kohmeiset siivut tarjoiluastialle. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja mustapippuria. Laita lihan päälle rucolaa ja parmesanlastuja ja lisää vielä sitruunaöljy viimeistelemään annos. Tarjoile heti. Aivan tuli vesi kielelle tätä kirjoittaessa, koskahan voisi taas tehdä Carpacciota alkupalaksi?

carpaccio

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.