Maailman paras jäätelö

Tämän reseptin jakoa olen odottanut! Testattiin muutama viikko sitten Katukeittiö -kirjasta kotitekoista jäätelöä. Resepti on maailman helpoin, eikä tähän tarvita jäätelökonetta, eikä massaa tarvitse sekoitella loputtomiin pakastuksen aikana. Jäätelömassa maistui taivaalliselle jo ennen pakastamista ja jäätelönä se oli jopa vielä parempaa. Enää ei kuulemma tarvitse ostaa jäätelöä kaupasta, sillä tämä oli maailman parasta jäätelöä. No ei se ainakaan kovin kaukana ole!

Jäätelöpohja
5 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita kondensoitu maito vatkaimella hiljaa sekaan niin että massa on tasaisesti sekoittunut. Laita jäätelömassa 1,5 litran vuokaan. Kelmuta vuoka ja anna pakastua yön yli. Nosta huoneenlämpöön hiukan ennen tarjoilua.

Jäätelö oli todella herkullista, mutta myös ehkä aavistuksen makean puoleista. Tuunasimme ohjetta hiukan ja laitoimme pohjaan 6 dl kermaa ja 1 purkin kondensoitua maitoa. Tämä oli meidän mielestä parempi makeuden suhteen. Jäätelöpohjaa on helppo maustaa haluamallaan herkuilla. Tällä kertaa jäätelöstä tehtiin kaksi eri versiota: vadelma-turkinpippuri sekä maitosuklaa-oreokeksi.

Suklaa-keksijäätelö
2 palaa Fazerin maitosuklaata
4 pientä Oreo keksiä.

Raasta suklaa ja pilko keksit pieneksi. Lisää nämä puolikkaaseen jäätelömassaan ja sekoita kevyesti. Nostele massa vuokaan, kelmuta ja laita pakkaseen.

Vadelma-turkinpippurijäätelö
n. 100 g pakastevadelmia
n. 2 rkl turkinpippurirouhetta
vettä

Keitä vadelmia tilkkasessa vettä muutaman minuutin ajan ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Lisää vadelmat ja turkinpippurirouhe loppuun jäätelomassaan ja sekoita kevyesti. Nosta massa vuokaan, kelmuta ja pakasta. Seuraavana päivänä pääsee herkuttelmaan ihanalla, kotitekoisella jäätelöllä, nam!

Itsetehty jäätelö

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

itsetehty jäätelö

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 thoughts on “Maailman paras jäätelö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.