Grillikauden päättäjäiset

Mikä onkaan parempi grillikauden päätösruoka kuin RIBSIT! Kausi on avattu aikoinaan ribseillä ja niihin se myös on hyvä päättää. Meillä tosin on grilli käytössä ympäri vuoden, mutta te, jotka laitatte grillin pikkuhiljaa talviteloille, vetäkää vielä yhdet ribsit! Ribsit ja lisukkeet vaativat valmisteluaikaa, mutta kivaa on että suurimman työn voi tehdä jo edellisenä päivänä. Itse pääpäivänä jää enemmän aikaa seurusteluun ja nautiskeluun.

Ribsejä on keitelty ja grillailtu tässä blogissa aiemminkin ja ohjeet herkullisiin ribseihin löytyy täältä. Kokkaile ribseille ruokailuelämyksen kruunaava BBQ kastike omin kätösin. Tämä ohje on peräisin ystävältäni, joka on testannut useita ohjeita antaumuksella ja päätynyt siihen, että tämä on se paras vaihtoehto. Ja kyllä se hyvä soossi onkin!

Guinness BBQ kastike
1,5 dl Guinnessia
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 dl ketsuppia
1 dl omenaviinietikkaa
50 g sokeria
0,6 dl vahvaa kahvia
2 rkl Dijon sinappia
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl Worchestershire kastiketta
ripaus nestemäistä savua
suolaa
mustapippuria
loraus Coca Colaa

Kuullota sipulit ja valkosipuli kattilassa tilassa oliiviöljyä. Lisää kahvi ja kaikki muut soossin ainekset paitsi suola ja pippuri. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen ja anna hautua 30 min. Kun kastike on tiivistynyt mausta se maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kastike on parhaimmillaan kun se on saanut levätä jääkaapissa yön yli.

Ribsien kanssa maistuu kunnon coleslaw. Reseptin on bongannut tuo sama BBQ soossi kokki ja se onkin hiukan muunneltu versio ihan perinteisestä coleslawsta.

Mustard slaw –lisukesalaatti
½ valkokaali suikaloituna
1–2 sipulia kuorittuna ja suikaloituna
1–2 porkkanaa kuorittuna ja suikaloituna
1 varsisellerin varsi kuorittuna ja suikaloituna
Tilliä hienonnettuna
3–4 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
½ dl viinietikkaa
2 rkl sokeria
2 laakerinlehteä
2–3 dl vettä
1–2 dl majoneesia
½ dl  ranskankermaa
3–4 rkl Dijonin sinappia
suolaa
mustapipppuria
Yhdistä valkokaali, sipuli, porkkana, varsiselleri, tilli ja valkosipuli. Pintamausta kevyesti ripauksella suolaa. Survo raastetta esimerkiksi lihanuijalla tai vaikkapa viinipullon pohjalla siten, että saat ylimääräistä nestettä valutettua pois. Kiehauta vesi, sokeri, laakerinlehdet ja etikka kattilassa. Kaada kuuma neste raastesalaatin päälle ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa. Valuta taas ylimääräinen neste pois ja lisää sitten majoneesi, sinappi ja ranskankerma. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
Muista ottaa ribsit hyvissä ajoin huoneen lämpöön ennen grillausta. Valele ribsti BBQ kastikkeella ja grillaa niitä viitisentoista minuuttia. Nauti heti raikkaan coleslawn ja muiden halumiesi lisukkeiden kanssa. Täydellistä!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.