Caesar salaatti – salaattien aatelia

Kun Caesar salaatista puhutaan, hyvä ystäväni usein ylistää Caesaria salaattien aateliksi. Allekirjoitan nämä kommentit täysin, Caesar salatti on ehdottomasti omaa luokkaansa. Salaatti maistuu erinomaisesti ihan sellaisenaan tai perinteikkäästi grillatun kanan kanssa. Muita hyviä lisukkeita Caesarille on lohi, tonnikala, vuohenjuusto, parmankinkku ja naudan kylmäsavupaisti. Eli salaatti taipuu moneksi säilyttäen silti oman ominaismakunsa, joka tulee tietenkin Caesar kastikkeesta.

Reseptejä kastikkeeseen on varmasti monia variaatioita, mutta olen löytänyt helpon ja herkullisen kastikeohjeen. Valitettavasti en muista mistä blogista tämä on peräisin.

Kastikeainekset:
1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
2 kynttä pilkottua valkosipulia (me laitetaan puolikas yksikyntinen)
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl Dijon sinappia
2-3 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa
4-5 anjovisfilettä.

Parastahan tässä on se, että kaikki aineet laitetaan astiaan ja ne vedetään kerralla sauvasekoittimella sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa vaalean värin. Tästä ei voi paljon helpommaksi kastikkeenteko muuttua! Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa mielellään pari tuntia, mutta sitä voi toki käyttää hetikin. Ja vaikka kuinka inhoaisit anjovista, ÄLÄ jätä sitä pois. Se on juuri se aines, joka tekee Caesar kastikkeesta Caesar kastikkeen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavaksi valmistetaan krutongit. Tähän käy mikä tahansa vaalea leipä, tai miksei ruisleipäkin. Me suosimme yleensä jyväistä leipää. Leivästä leikataan kuutiota ja ne paistetaan oliiviöljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Meidän pannulla luonnollisestikin tirisee myös valkosipuli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me teimme ehkä sitä perinteisintä Caesar salaattia, eli lisukkeena kanaa. Kanat marinoimme edellisenä iltana meidän perusmarinadilla, joka pitää sisällään oliiviöljyä, balsamicoa, paljon valkosipulia sekä riittävästi suolaa ja pippuria. Kanojen on hyvä antaa maustua useampi tunti, mutta parasta tulee kun ne saa olla yön yli. Kanat saa grillissä mukavan ”grillin maun” ja niistä tulee todella meheviä. Toimii myös paistettuna.

Sitten vaan salaatit revittyinä isoon kulhoon: romainea ja murcianoa. Salaatinkastike sekoitetaan salaatin joukkoon kulhossa, että se saadaan kunnolla tarttumaan salaatin pintaan. Kippaa salaatit lautasille, asettele lämmin kana salaatin päälle. Viimeistele annos krutongeilla ja parmesanjuustolla. Taivaallisen hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.