Lapin Fondue ravintola Saagassa

Etsiessäni ravintolaa Ystävänpäiväksi, tuli vastaani Lapin Fondue ravintola Saagassa. Fonduekuumeen ollessa päällä, pöytävaraus oli aika itsestään selvä juttu. Ajattelin että vien Micken kivalle kahdenkeskiselle illalliselle 🙂 Kävimme maistelemassa Lapin Fondueta viime lauantaina, joka on kuulemma ainoa laatuaan.

Ravintola Saaga on Lappilainen ravintola Bulevardilla, joka tarjoaa palasen Lapin miljöötä ja makumaailmaa meille etelän ihmisille ja tietysti turisteille. Meitä odotti pieni kahden hengen pöytä fondueherkuilla valmiiksi katettuna ravintolan parvella. Palvelu oli iloisen rempseää, hymyileväistä ja kohteliasta. Sopivan rento meininki meidän makuun ja palvelu todella pelasi hyvin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illan menu:
KOLMEN PADAN LAPIN FONDUE MENU

Juustofondue
Kahden juuston kastike Polar Emmentalista ja Juustoportin Gruyérestä,
maustekurkkua ja katajamarinoitua sipulia sekä Räihän rieskaa ja vehnäleipää

Riistafondue
Saagan voimakasta porolientä, riistamakkaraa, poron paistia ja hirvenfileetä
lisäksi Lapin hillahunajan kera paahdettuja juureksia, metsäsienipikkelssiä, väinönputki-tillikurkkuja,
kossukarpaloita, uuniperuna ja savuporovoita sekä Räihän rieskaa ja vehnäleipää. Kastikkeina tummaa
karpalokastiketta ja timjami-voikastiketta.

Kanelikermafondue
kanelikermaa, nisua ja Lapin leipäjuustoa sekä lakkahilloa.

Alkuun tilasimme lappilaiset alkujuomat, lakalla ja karpaloilla höystettyinä. Drinkkien kanssa tuotiin pieni keittiön tervehdys, joka oli porolla täytetty rieskarulla. Nam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juusto- ja riistafondue tarjoiltiinkin yhtäaikaa. Koska ruuat odottivat valmiina pöydässä, oli liha juuri sopivan lämpöistä, mahtavaa! Lisäksi tarjolle tuotiin uuniperuna, jossa oli todella herkullinen savuporovoinappi. Juustofondue oli ehkä hieman laimean makuinen ja laiha verrattuna siihen mitä itse tekee, mutta maku kyllä parani sitä syödessä. Riistafondue oli oikein herkullista ja varsinkin poro oli suussa sulavaa. Myös hirvimakkara toimi todella hyvin. Kaiken kaikkiaan kiva ja vähän erilainen fonduekokonaisuus. Ja ah, niin ihana seurusteluruoka!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fonduesaaga2

Pääruuan jälkeen pidettiin pieni huili ennen jälkiruokafondueta ja nautiskeltiin viinistä ja ravintolan fiiliksestä. Tauon jälkeen pöytään saapui suloistakin suloisempi minifonduepata kanelikermalla. Lisukkeina oli tosiaan nisua, leipäjuustoa ja lakkahilloa. Ihana jälkkärifondue! Nisu maistui todella hyvältä kanelikermaan kastettuna ja leipäjuustosta tuli parasta kun sen antoi lillua kermassa tarpeeksi kauan. Kylkeen ihanan kirpeää Lapin lakkaa. Kaiken kaikkiaan ihana illallinen ja kiva Lapin makuja noudattava kokonaisuus. Lapin Fonduella voi herkutella ravintola Saagassa vielä 22.3. asti. Fondue valmistetaan min. 2 henkilön seurueille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fonduejälkkärisaaga2

fonduejälkkärisaaga

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.