Helppo uuniohrapuuro


Syksyn saapuessa ainakin minun alkaa tekemään enemmän mieli puuroa. Riisipuuro on oma ehdoton suosikki, mutta myös uunissa haudutettu ohrapuuro on ihanaa. En olekaan tätä hetkeen tehnyt, mutta nyt tänä syksynä tätä on tehty meillä jo useamman kerran. Tämän ohjeen kuvat on napattu mökillä vielä silloin kun metsästä pääsi poimimaan tuoreita marjoja suoraan puuroon – parasta! Ja ai että tuo marjakuvakin näytti niin ihanan pirteältä tällaisena pimeänä marraskuun päivänä, joten tästä postauksesta saa toisenlaistakin energiaa. Ohrapuuro on mielestäni parasta marjojen kanssa tai sitten marjakeiton kanssa nautittuna – löysin itselleni uuden Valion vadelma-persikkakeiton ja se toimi tämän puuron kanssa täydellisesti!

Ohje on suoraan tuosta Pirkka suurimopaketin kyljestä, mutta meillä suurimot säilyvät erilaisissa purkeissa tai rasioissa, niin ohje menee aina pakkauksen mukana kierrätykseen, joten nyt se on täällä tallessa 🙂

Uuniohrapuuro (4 annosta)

1 l kevyt- tai täysmaitoa
1 dl vettä
3/4 tl suolaa
2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita

Voitele uunivuoka. Mittaa vuoan pohjalle ohrasuurimot ja suola. Kaada vuokaan maito. Huuhtele maitotölkki desilitralla vettä ja kaada se vuokaan. Kypsennä puuroa 175 asteessa alimmalla tasolla noin 1 tunti 30 minuuttia. Anna puuron vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia. Nautiskele puuro mielilisukkeittesi kanssa.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.