Bataattilaatikko

Bataattilaatikko on meidän joulupöydän ”uutuuslaatikko”, jota on maisteltu pöydässämme nyt jo parin vuoden ajan. Alunperin tämän laatikon bongasi sisareni, joka sitä ensimmäisen kerran joulupöytään valmisti. Me kaikki pidimme siitä kovasti ja laatikko tuli jäädäkseen. Seuraavana vuonna valmistimme laatikon itsekin ja nyt se on osa meidän jouluperinteitä. Bataattilaatikko on ihana lisä muiden joululaatikoiden kaveriksi.

Bataattilaatikko

1 kg bataattia
2 dl kuohukermaa
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl siirappia
1 muna
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä tai 1/2 – 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää

Pinnalle:
1 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

Kuori ja lohko bataatit. Keitä  palat kypsiksi. Valuta vesi pois ja survo bataatit. Lisää loput aineet ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarkista tässä vaiheessa maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja inkivääriä. Laatikko ei saa mielestäni olla liian hento ja mauton, joten maun tarkistaminen kannattaa.

Kumoa bataattiseos voideltuun uunivuokaan. Painele pintaan kuvioita lusikalla ja ripottele päälle korppujauhoja. Lisää laatikon päälle vielä voinokareet.Kypsennä bataattilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.Tarjoa herkullinen bataattilaatikko muiden jouluruokien kanssa.

IMG_5564

IMG_5579

IMG_5581

IMG_5662

IMG_5639

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.