Cornflakes koivet

Valkosipuli-timjamivoilla sivellyt ja cornflakeseilla kuorruteut kanankoivet – kuulostaa aika hyvältä, vai mitä? Ja hyviähän nämä tottahan toki olivatkin. Inkivääri tuo kivan säväyksen maustevoihin, seuraavalla kerralla taidamme ehkä kokeilla vielä tuoretta inkivääriä kuivatun sijaan maun maksimoimiseksi. Kanankoivet tarvitsevat pitkän kypsennysajan, joten muista aloitaa valmistelut ajoissa! Tämä ohje on peräisin syksyn 2019 Me Naiset lehdestä.

Cornflakes koivet

1.5 kg broilerinkoipia

Marinadi:
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tummaa balsamicoa
suolaa
muutama tuore timjaminoksa

Maustevoi:
50 g voita
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tuoretta timjamia pieneksi silputtuna
4 tl kuivattua inkivääriä
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Päälle:
2 dl Cornflakes hiutaleita

Marinoi ensin kanat.  Nosta koivet isoon uunivuokaan. Ripottele jokaiselle koivelle molemmin puolin suolaa, mittaa joukkoon öljy ja balsamico. Kuori ja hienonna valkosipuli ja lisää se kanojen joukkoon. Sekoita niin että jokainen koipi saa osansa marinadista. Leikkaa joukkoon vielä muutama oksa tuoretta timjamia ja sekoita vielä kerran. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata maustevoin voi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot, tuore timjamisilppu, kuivattu timjami ja inkivääri, fariinisokeri, suola ja pippuri. Sivele koivet maustevoilla. Murskaa cornflakesit kulhossa ja ripottele ne kanojen päälle. Kypsennä kanoja uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki! Koivet ovat ihania, mutta onhan ne vähän hankalaa syötävää. Seuraavan kerran testaamme saman ohjeen muhkeilla kanafileillä. Lyhennä tällöin kypsennysaikaa noin puolella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.