Wilhelminakeksit

Wilhelminakeksit ovat klassikko ja varmasti monen perheen suosikkeja! Ainakin ne ovat suosikkeja meidän perheessä 🙂 Kerran mietimme että pitäisiköhän näitä kokeilla tehdä itse? Google auki ja reseptejä selaamaan! Luottosivusto Kinuskikissa oli tietenkin näitä jo leiponut ja hänen ohjeeseen mekin päädyttiin. Kinuskikissa sanoi hauskasti, että jos hän olisi tiennyt pienenä että Wilhelminakeksejä voi tehdä itse, niin he olisivat kuulemma koulun jälkeen vanhempien poissaollessa tehneet muutakin kuin riisisuklaata! Meillä tehtiin siskon kanssa muffinssitaikinaa 🙂

Wilhelminakeksit syntyvät helposti ja olivat oikein herkullisia! Vielä en tosin osannut päättää kumpi oli parempaa, kaupan versio vai oma tekemä versio. Täytynee vertailla uudemman kerran 😉

Wilhelmiinakeksit n. 30 kpl

Taikina:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
1 kpl kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne erissä taikinaan. Sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille tankoja (halkaisijaltaan n. 2 cm). Jätä tankojen väliin reilusti (10 cm) leviämisvaraa. Taikinasta tulee 3-4 tankoa yhdelle pellille. Paista keksitankoja 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Leikkaa tangot paloiksi kun ne ovat vielä lämpimiä. Muuten keksit hajoavat. Anna tämän jälkeen jäähtyä kunnolla. Hyviä herkkuhetkiä!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.