Littuperunat

Instagram on kerta toisensa jälkeen nostanut silmieni eteen nämä litistetyt uuniperunat, joita meidän keittiössä alettiin heti kutsumaan littuperunoiksi. Niiden kanssa tarjoillaan herkullinen feta-jogurttikastike, jonka ohje kannattaa laittaa muutenkin korvan taa. Se sopii meinaan erinomaisesti monelle grilliruuallekin kaveriksi.

Littuperunat on hyvä muistaa erityisesti silloin, jos kaapista löytyy eilisestä jääneitä keitettyjä uusia perunoita, mutta ovat ne sen verran herkullisia, että niitä kannattaa valmistaa ihan varta vastenkin. Littuperunoita voi hyvin valmistaa myös talviperunoista, joten littuperunasesonki on ympäri vuoden! Alkuperäinen ohje on Hannan Soppa -blogista, me lisäsimme ohjeeseen vielä kirsikkatomaatteja.

Littuperunat 4lle

600g (varhais)perunoita
suolaa
oliiviöljyä
muutama kirsikkatomaatti

Feta-jogurttikastike

2 dl turkkilaista jogurttia
100 g fetaa
1 dl hienonnettuja yrttejä, kuten minttua, basilikaa, persiljaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa & mustapippuria
raastettua sitruunankuorta

Pese perunat huolellisesti ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Nosta perunat uunivuokaan ja litistä ne haarukalla hajalle. Lorauta päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja paista perunoita uunissa 250 asteessa n. 10-15 min tai kunnes perunat ovat saaneet pintaansa väriä ja rapeutta.

Sekoita jogurtin joukkoon murustetu feta, hienonnetut yrtit ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä kastiketta paisetuille littuperunoille ja raasta päälle hiukan sitruunan kuorta. Lisää joukkoon vielä kirsikkatomaatit ja koristele basilikanlehdillä. Tarjoile heti!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.