Omar-mokkapalamuffinssit

On aika ihanaa kun kaksi omaa suosikkia yhdistyy yhdeksi herkuksi. Tällä kertaa kyseessä on Omar -karkit ja mokkapalat. Omareista kun on tullut mokkapalaversio ja ai että ne ovat HYVIÄ! Makeisissa on ihana toffeen ja kahvin maku yhdessä, nam! Jäin heti miettimään että mitä herkkua näistä voisi leipoa ja ensin kokeiltiin Omar mokkapalamuffinsseja. Pelkkä ajatus saa veden herahtamaan kielelle ja lopputuloksena onkin suloisen makeat ja kuohkeat herkkumuffinssit!

Huom! Muffinssien kuorrute kannattaa tehdä osittain valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kerma-mokkapalamakeisseoksen on hyvä antaa jäähtyä jääkaapissa yön yli, jotta seos vatkaantuu hyvin vaahdoksi.

Omar -mokkapalamuffinssit n. 12 – 15 kpl

Taikina:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa

Kuorrutus:
200 g Omar mokkapalamakeisia
2 dl kermaa
100 g mascarponea

Lisäksi:
muffinssivuokia
muutama Omar mokkapalamakeinen
nonparelleja

Valmista ensin kuorrute. Kuori Omar mokkapalamakeiset. Kaada kerma kattilaan ja lisää joukkoon mokkapalamakeiset. Kuumenna kokoajan sekoittaen niin kauan kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Älä anna kiehua. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja nosta seos sitten jääkaapiin. Kerma- makeisseoksen on hyvä tosiaan antaa jäähtyä yön yli.

Valmista sitten muffinssit. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja tämän jälkeen vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hiljalleen vatkaten sulatettu voi, jauhoseos ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Leikkaa muutama mokkapalamakeinen muutamaan palaan.

Laita paperisiin muffinssivuokiin n. ruokalusikallinen taikinaa, lisää tämän jälkeen taikinan päälle pari palaa mokkapalamakeisia ja peitä ne taikinalla. Paista muffinsseja uunissa n. 9 -12 min riippuen uunin tehosta. Jos laita muffinssit vielä muffinssivuokaan paistumaan niinkuin me, niin paistoaika hieman pitenee.

Anna valmiiden muffinssien jäähtyä. Vatkaa kylmä kerma-mokkapalamakeisseos napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös mascarpone. Lusikoi vaahto pursottimeen ja kuorruta muffinssit. Koristele vielä nomparelleilla ja tarjoa heti. Jos muffinssit joutuvat hetken odottamaan tarjoilua, nosta ne jääkaappiin odottamaan, jotta kuorrute pysyy hyvänä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.