Avocadosalaatti

Avocadosalaatti on kiva ja näyttävä alkupala tai lisuke illallisvieraille tarjottavaksi. Kaipasimme grillatuille rapuvartaalle jotain raikasta ja maukasta lisuketta ja päädyimme kokeilemaan muunneltua versiota yhdestä aiemmin tekemästämme avocadosalaatista. Säästimme avocadojen kuoret ja niistä tulikin hauskat tarjoiluastiat salaatille. Salaatti toimii loistavasti grillattujen rapujen kanssa, mutta sopisi hyvin myös kanalle, lohelle ja lihalle kaveriksi. Me tarjoilimme salaatin ja rapuvartaat alkupaloiksi.

Avocadosalaatti 4:lle

2 avocadoa
1-2 tomaattia
basilikaa
n. 1 rkl pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
limen mehua

Leikkaa avocadot puoliksi ja kaavi sisus lusikalla varovasti ulos. Poista myös kivi. Säästä tyhjät avokadonkuoret tarjoiluastioiksi. Pilko avocadot kuutioiksi ja laita kulhoon. Pilko myös tomaatit kuutioiksi ja lisää avocadojen joukkoon. Revi joukkoon muutama basilikan lehti ja lorauta perään oliiviöljyä. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla ja kunhan siement ovat paahtuneet ja jäähtyneet, sekoita ne vielä avocado-tomaattiseokseen. Nostele salaatti tyjiin avocadonkuoriin ja tarjoile alkupalana vaikkapa grillatun jättikatkarapuvartaan kanssa tai pääruuan lisukkeena.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.