DIY viinitasting

Mietin loppuvuodesta 2015 kuumeisesti kivaa ja yllätyksellistä Joululahjaa miehelleni. Sisareni on loistava ideoimaan ja hänen avustuksellaan syntyi ajatus viinitastingistä. Google auki ja etsimään. Sain nopeasti huomata että viinitasting kahdelle on aika mahdoton järjestää! Joko tastingit on tarkoitettu isommille ryhmille tai sitten niiden hintalaput ovat sellaisia, että sillä rahalla pääsee maistelemaan viinejä vaikka Eurooppaan asti. Huh! En halunut hylätä loistavaa ideaa ja hetken mietittyäni päätin järjestää tastingin itse. Alkosta saa oikein asiantuntevaa palvelua ja apua tastingin järjestämiseen. Budjetin voi päättää itse ja asiantuntijat hoitavat loput!

Tastingin voi järjestää monen eri speksin mukaan, itse valitsin teemaksi Italian ja erilaisten italialaisten punaviinien maistelun, koska italialaiset punaviinit ovat lahjansaajan suosikkeja. Valitsin myyjän avustuksella 4 erilaista viinä, jotka olivat kaikki samasta hintaryhmästä. Viinejä voi maistella myös eri maista, testata eri rypäleitä, maistella eri hintaluokkia tai vaikka verrata kuohuviinejä ja shampanjaan. Vaihtoehtoja on ja tähänkin varmasti löytyy apuja ja ideoita Alkon henkilökunnalta. Täytyy vielä kerran lähettää kiitos Stockmannin keskustan Alkon parrakkaalle miesmyyjälle, joka silloin aikoinaan innostui viinitastinghankinnoistani todella ja olinkin oikein tyytyväinen hänen suosituksiinsa.

Tasting maisteltiin talvilomallamme. Olin tehnyt valmiiksi arviointikaavakkeet, missä arvioitiin viinin väriä, tuoksua ja tietenkin makua. Viinit myös pisteytettiin, jotta löytäisimme viineistä oman suosikkimme. Lopuksi katsoimme mitä arvosteluja ammattilaiset olivat ko. viineistä antaneet. Arviot oli peräisin Alkon sivuilta, viinitilojen sivuilta sekä viinioppasta.

Viinit olin sujauttanut pusseihin, jotta emme tiedä mikä viini on mikäkin. Oli oikeastaan hyvä että Joulusta oli kulunut jo tovi, sillä en enää itsekään muistanut mikä viinien järjestys oli ja näin ollen pääsin myös arvioimaan viinejä sokkona tietämättä ennakkosuosikkiani. Tastingiin on hyvä varata jotain pikkusuolaista jolla neutralisoida makunystyrät ennen uuden viinin maistelua sekä tietenkin raikasta vettä. Me nautimme erilaisista italialaisista leikkeleistä ja juustoista. Täytyy sanoa, että tasting oli tosi kivaa ja italialaiset herkut maistuivat ihanilta viinien kanssa nautittuina. Tämä on juttu, mikä ehdottomasti pitää järjestää uudestaan vaikka eri teemalla ystäväpariskunnan kanssa. Tai saattaa tällainen diy viinitasting päätyä omalle Joululahjalistalle tänä vuonna 🙂 Loistava lahjavinkki viininystvälle tai kiva yllätys ja ohjelmaa illanviettoon, pikkujouluihin tai Uuden Vuoden juhliin!

Meidän tastingin viinit:
1. Torre Maggiore Umbria
2. Ricossa Barolo
3. Farnito Camponibbio
4. Amorevole Amarone

thumb_P4056666_1024

thumb_P4056671_1024

thumb_P4056672_1024

thumb_P4056676_1024

thumb_P4056678_1024

thumb_P4056679_1024

thumb_P4056681_1024

thumb_P4056682_1024

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.