Ruokaterveisiä New Yorkista osa 2

Tässä postauksessa on puolestaan lista meidän NYC reissun illallispaikoista. Koska kaupungilla on niin paljon tarjottavaa, tuntui että loppulomasta joutui jo todella miettimään mitkä ravintolat haluaa testata ja mitkä on jätettävä seuraavaan kertaan. Emme olleet tehneet lainaan varauksia illallisille etukäteen. Harva näistä ravintoloista missä kävimme, edes otti vastaan pöytävarauksia ja meillä kävikin ihan uskomaton tuuri, sillä saimme pöydän joka kerta ilman odotuksia 🙂 Mutta jos varauksia otetaan vastaan, onhan se hyvä tehdä.

Boqueria – herkullisia tapaksia
http://www.boquerianyc.com

Ei se ole loma eikä mikään, jos ei saa edes kerran syödä tapaksia. Boqueria oli tuttu nimi Tukholman viikonlopusta ja päätimme testata amerikkalaisen version. En siis tiedä liittyvätkö nämä toisiinsa edes mitenkään, mutta nimi on ainakin sama ja samoin ruokagenre. Listalla oli tarjolla huima määrä herkullisen kuuloisia tapaksia sekä lisäksi päivän erikoiset. Valintaan kului tovi, mutta se kannatti, sillä jokainen annos oli erinomainen. Ikuinen tapasten rakastaja oli myyty. Leipä, mihin oli hierottu tomaattia ja valkosipulia hurmasi ensimmäisellä puraisulla aivan täysin. Täällä oli upea tunnelma, erittäin hyvää ruokaa ja loistava palvelu. Eipä voi paljon enempää ravintolalta toivoa.

IMG_9339

IMG_9340

IMG_9341

IMG_9343

IMG_9344

IMG_9345

Tartinery – tunnelmallinen illallinen upeissa puitteissa
http://www.tartinery.com/#/intro/

Kävimme eräänä reissupäivänä päiväsaikaan kävelemässä Little Italyssa ja bongailemassa potentiaalisia illallispaikkoja. Ajatuksiin jäi mielenkiintoiselta näyttävä Tartinery. Tartinery sai kunnian toimia viimeisen iltamme illallispaikkana ja valinta meni täysin nappiin. Ravintola toimii upeissa puitteissa ihan Little Italyn kulmilla, täällä oli todella kiva tunnelma ja hyvä palvelu. Listalta löytyi laaja valikoima herkullisia leipäsiä, Tartineryja, joita voi jakaa pöytäseurueenkin kesken. Me otimme alkupalaksi Tartineryn sinihomejuustolla, grillatulla päärynällä ja saksanpähkinöillä ja se oli todella herkullista. Myös muut ruokavalinnat osuivat nappiin, parsarisotto oli suorastaan täydellistä. Jos menisin tänne uudestaan tilaisin yhden ruuan pääruokalistalta ja 2-3 Tartinerya, kaikki jaettavaksi seuralaisen kanssa.

IMG_9356

IMG_9445

IMG_9449

IMG_9453

IMG_9454

Buvette – säväyttävä kahvila-ravintola West Villagessa
http://newyork.ilovebuvette.com/

Buvette oli ihastuttava pieni kahvila-ravintola West Villagessa. Buvetessa voi käydä niin aamubrunssilla, lounaalla, drinkillä tai illallisella. Paikka oli hyvin tunnelmallinen ja meininki oli hyvä, ravintola oli myös täynnä, joka yleensä aina kertoo paikasta hyvää. Menulta voi valita pieniä, ehkä hiukan ranskalaisesta keittiöstä vaikutteita saaneita annoksia jaettavasi ja jokainen annos oli meidän makuun. Parasta oli alkuun valitsemamme parmankinkkutahna ja aterian päättävä pehmeä, leivälle levitettävä sinihomejuusto hillotuilla kirsikoilla.

IMG_9094

IMG_9097

IMG_9099

 

Bubba Gump Shrimp Co.  – amerikkalainen Forrest Gump leffasta tuttu ketjuravintola
http://www.bubbagump.com/locations/new-york-city/

Bubba Gump Shrimp Co. on tuttu kaikille Forrest Gump leffan nähneille. Ravintola on mielestäni jotenkin ”peri-amerikkalainen” ja täytyyhän tähänkin puoleen jenkeissä tutustua 🙂 Ruokalista on nimensä mukaisesti hyvin katkarapupainotteinen. Annokset ovat isoja ja ruuan tason ihan jees, ei täältä ainakaan nälkäisenä tarvitse poistua. Jos pystyt tilaamaan jälkiruokaa, kannattaa tilata vain yksi annos jaettavaksi, luultavasti se riittää. Drinkkivinkin saimmekin etukäteen, kannattaa siis testata Coronarita, margarita johon erikoisen pidikkeen avulla pikkuhiljaa valutetaan Corona -olutta. Tämän kun tilaa, niin lasin saa tietenkin mukaan. Täällä söimme caesarsalaattia joka oli maukas ja ihanasti rouskuva, sekä tulista simpukkapastaa. Poistumme tyytyväisinä ja kylläisinä.

IMG_9125

IMG_9129

IMG_9130

IMG_9131

Da Gennaro restaurant – italialainen ravintola Little Italyn sydämessä
http://www.dagennarorestaurant.com/

Little Italyn ravintolat keskittyvät Mulberry streetille. Illalla kadulla on ihana tunnelma kaikkine valoineen ja vieri vieressä olevine ravintoloineen. Katua kävellessä tuntuu että on melkeinpä sama mihin ravintolaan menet, kaikki vaikuttaa perusvarmoilta italalaisilta. Meillä ei tänne mitään erityistä suositusta ollut, joten valitsimme Da Gennaron sen ison terassin ja väkimäärän perusteella. Täällä oli myös lounaalla paljon ihmisiä. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja ruokakin perusvarmaa italaialaista. Ei mikään tajunnanräjäyttävä, paras italialainen ikinä, mutta kyllä tästäkin tykkäsimme. Herkuttelimme alkuun antipasto -lautasella ja tomaatti-mozzarellasalaatilla, pääruuaksi testasimme pasta Carbonaraa ja pizzaa.

IMG_9261

IMG_9265

IMG_9267

Loppuun vielä yksi brunssivinkki! New Yorkissa syödään paljon brunsseja ja mikäs sen ihanampaa. Meillä kuului hotelliin aamiainen, mutta yhdelle brunssille oli kuitenkin mentävä. Valitsimme suositun Prunen.

Prune restaurant – suloinen, pieni diner brunssille tai illalliselle
http://prunerestaurant.com/

Prunen sivuillakin mainitaan (ainakin brunssien kohdalla) että ei pöytävarauksia vaan ”first come, first served”. Jos haluat heti pöydän, ole ajoissa! Me olimme paikalla 10 vaille 10 sunnuntaiaamuna ja olimme tähän aikaan neljäs seurue jonossa. Taaksemme muodostui 10 minuutin aikana vielä useamman hengen jono, joista kaikki ei ”ensimmäiseen kattaukseen” mahtuneet. Listalla on erilaisia aamiaslautasia joita voi halutessaan täydentää herkullisilla lisukkeilla. Lisäksi ravintolalla oli kattava lista erilaisia Bloody Maryja, mutta niitä emme päässeet maistelemaan, sillä Amerikassa ei tarjoilla alkoholia ennen klo 12, ainakaan sunnuntaisin. Täällä tuli maistettua ehkä elämäni parhaimmat pekonisiivut!

IMG_9358

IMG_9360

Kiitos iki-ihana New York, toivottavasti nähdään pian uudestaan ♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.