Lakujäätelö

Kevät tulee kohinalla ja jäätelökausi on kohta parhaimmillaan! Se tarkoittanee myös jäätelön valmistusta 🙂 Lakujäätelö on yksi suosikeistani ja ilokseni tämän hetken lempikeittokirjastani (Katukeittiö – parempaa roskaruokaa) löytyykin loistava jäätelöpohjan ohje sekä kuinka jätskipohjasta syntyy herkullinen lakujäätelö.

Lakujäätelö
6 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa

Lakritsakastike
100 g raastettua pehmeää lakritsaa
2 dl kermaa
1 vaniljatanko
1-2 tl lakritsajauhetta

Valmista ensin lakritsakastike. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon vaniljatanko. Raasta joukkoon 100 g lakritsaa  ja hmmennä seosta kunnes lakritsa on sulanut kerman joukkoon. Meidän mielestä kastike kaipasi vielä hiukan lisää lakritsamaista makua, joten lisäsimme kastikkeeseen pari teelusikallista lakritsajauhetta. Kannattaa maistaa kastiketta ja miettiä kaipaako itse lisää lakun makua ja sen mukaan lisäillä lakritsajauhetta. Poista kastikkeesta vaniljatanko ja säästä se.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet talteen. Sekoita siemenet kondensoidun maidon joukkoon. Sekoita vaniljalla maustettu kondensoitu maito ja kermavaahto keskenään niin että massa on tasaisesti sekoittunut. Laita jäätelömassa 1,5 litran vuokaan. Annostele lakukastiketta jäätelömassan joukkoon ja tee lusikalla pyörteitä. Lakukastikkeen ei ole tarkoitus sekoittua massaan tasaisesti, vaan hauskoina noroina. Kelmuta vuoka ja pakasta yön yli. Jäätelö on valmis tarjottavaksi seuraavana päivänä. Vadelma ja lakritsahan ovat täydelliset kaverit toisilleen, joten me tarjosimme lakujätskiä vaaleanpunaisten marenkien ja vadelmien kera. Aurinkoisia lakujätskihetkiä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.