Juustosämpylät

Viime aikoina meillä on leivottu aika paljon itse leipää. Kodin täyttävä tuoreen leivän tuoksu on huumavan ihana. Uusin kokeilu oli juustosämpylät ja hyvä kokeilu olikin. Sämpylöiden resepti on peräisin Myllyn Paras -sivustolta. Bongasimme kaupasta Valion uutuuden, Mustaleima emmentaljuustoraasteen, jota oli heti testattava. Raaste on ihanan hienoa ja vahvan makunsa ansiosta se sopi täydellisesti näihin sämpylöihin.

Juustosämpylät n. 10 kpl
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl Valion Mustaleima juustoraastetta
n. 6 dl sämpyläjauhoja
1 rkl öljyä

Pinnalle
n. 1 dl Valion Mustaleima juustoraastetta
1 kananmuna

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukoon suola, juustoraaste ja öljy sekä jauhot vähitellen vaivaten taikinaksi. Jätä taikina löysäksi, siitä syntyy kuohkeammat sämpylät. Anna takininan kohota n. 40 asteisessa uunissa liinan alla puolisen tuntia.

Leivo taikina kevyesti pötköksi ja leikkaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele niistä jälleen kevyesti sämpylöitä.  Anna sämpylöiden taas kohota liinan alla uunissa n. 20 min, kunnes ne ovat tuplanneet kokonsa. Sekoita kananmuna ja juustoraaste keskenään ja voitele seoksella sämpylät. Paista uunissa 225 asteessa 12-15 min. Tarjoile herkulliset sämpylät heti lämpiminä.

IMG_0729

IMG_0730

IMG_0732

IMG_0736

IMG_0737

IMG_0738

IMG_0739

IMG_0740

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.