Mokkapalat vaalennettuna versiona

Mokkapalat – ikuisuussuosikki ja toimii aina! Jostain syystä kun olen kipeä, mieleni tekee usein mokkapaloja. Koska en ole suklaan ystävä, teen mokkapalat vaalennettuna versiona. Hyvin on nämäkin kelvanneet herkuttelijoille 🙂 Tämä ohje on peräisin todennäköisesti yläasteen kotitalousopettajalta, resepti on hyvässä tallessa kouluaikaisessa kansiossani, siististi kirjoituskoneella kirjoitettuna!

Vaaleammat mokkapalat, pellillinen
3 munaa
3 dl sokeria
4.5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
225 g sulaa voita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päälinen
1 pkt tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 rkl sulaa voita
5 rkl keitettyä, vahvaa kahvia
nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini ja lisää se maidon joukkoon. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään. LIsää muna-sokerivaahtoon pienissä erissä kuivat aineet siivilän läpi sekä lopuksi voi-maitoseos. Sekoita huolellisesti. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min.

Valmista pohjan paistuessa päälinen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voi ja kahvi ja sekoita hyvin. Levitä päälinen vielä lämpimän pohjan päälle. Koristele runsaalla määrällä nonparelleja. Anna päälisen jähmettyä. Leikkaa lopuksi pellillinen yhtäsuuriksi neliöiksi ja asettele mokkapalat tarjolle. Nam!

Mokkapalat

IMG_0444

IMG_0446

IMG_0448

IMG_0452

IMG_0453

IMG_0454

IMG_0468

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.