Siili -laskiaispullat

Laskiaispullat ovat pullien parhaimmistoa ja pullista syntyy myös aina keskustelua, mantelimassalla vai hillolla? Näin Kinuskikissan Facebook -sivuilla kuvan Siili -laskiaispullista. Koska laskiaispullia oli luvattu tehdä, niin luonnollisestikin niistä tuli Siilipullia! Meidän pullat ei kyllä näyttäneet lähelläkään niin upeilta kuin Kinuskikissan, mutta kovin söpöisiä niistä tuli kuitenkin ♥

Siili -laskiaispullat n. 15 kpl
100 g voita
2 ½ dl kevyt- tai täysmaitoa
25 g hiivaa
1 ¼ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 munaa
9 – 11 dl vehnäjauhoja

Lisäksi tarvitset
rusinoita
1 muna
kermavaahtoa
vadelmahilloa
mantelimassaa

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Kuivahiiva käy myös. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja munat. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin noin puolet ja ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula.  Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Takan edusta tai n. 40 asteinen uuni toimii hyvinä kohotuspaikkoina. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia.Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Tee siiille nenä nipistämällä yksi reuna suipoksi. Paina rusinat silmiksi. Rusinat kannattaa painaa tarpeeksi syvälle, jotteivat ne putoa paistovaiheessa kun pullat turpoavat uunissa. Leikka pullaan siilinpiikit saksilla. Näistäkin kannattaa tehdä tarpeeksi syviä, ettei uunissa niistä tule piikittömiä. Kohota siilejä vielä 20 min liinan alla. Voitele siilipullat kananmunalla. Kannattaa voidella ns. ”vastakarvaan”, niin piikit eivät painu alas. Paista pullia uunissa 200 asteessa n. 13 min.

Leikkaa jäähtyneistä siilipullista selkäpala pois ja täytä pullat kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla, oman makusi mukaan. Nosta selkä takaisin ja nauti söpöistä, herkullisista siili -laskiaispullista!

IMG_0747

IMG_0748

IMG_0751

IMG_0753

IMG_0756

IMG_0758

IMG_0760

IMG_0761

IMG_0762

IMG_0765

IMG_0767

3 thoughts on “Siili -laskiaispullat

  • Söpöjä ❤ Mä oon joskus tehnyt siilisämpylöitä, mutta ei oo tullut edes mieleen, että saman voisi tehdä pullista.

  • Söpöjä ❤ Mä oon joskus tehnyt siilisämpylöitä, mutta ei oo tullut edes mieleen, että saman voisi tehdä pullista.

    • Kiitos! Ja kuin myös, eipä käynyt mielessä että voisi tehdä vaikka muitakin siilijutuja, kuten sämpylöitä 🙂
      – Annukka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.