Suklaakakku vadelma-vaniljatäytteellä

Meidän perheen tämän vuoden ensimmäinen synttärisankari täytti tammikuussa 12 vuotta. Kysyin että minkäslainen kakku tehdään synttäreille ja vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: suklaakakku. Vähän meinasi hymy hyytyä, sillä suklaa ei ole lempiraaka-aineitani… No, sankarin toivetta täytyi kunnioittaa ja lähteä uhmaten tekemään suklaakakkua. Kokonaisuus rakentui mistäs muualtakaan kuin Kinuskikissan loistavista resepteistä. Sankari antoi lopputuloksesta täyden kympin ja sekös miellytti 🙂 Ja näytti se kakku ihan hyvin vieraillekin maistuvan, joten kannattaa testata!

Suklaakakku vadelma-vaniljatäytteellä
Kakkupohja
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl maitoa kostutukseen

Vadelma-vaniljatäyte kahteen kerrokseen
3 3/4 dl kuohukermaa
150 g vaniljarahkaa
300 g vadelmia
3 rkl vaniljakreemijauhetta

Suklaakuorrute
130 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

4 dl kermaa reunojen koristeluun

Voitele ensin irtopohjavuoka ja korppujauhota se. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Sulata seuraavaksi suklaa vesihauteessa. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen. Tämän jälkeen vatkaa joukkoon sulatettu suklaa. Lisää kuivat aineet taikinaan pikkuhiljaa kokoajan vatkaten. Vatkaa sitten valuaiset omassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-50 min. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla, jotta se ei pala pinnasta. Anna kakun jäähtyä.

Valmista kakun täyte. Keitä ensin pakastevadelmia sellaisenaan pari minuuttia ja anna niiden jäähtyä jääkaappikylmäksi. Soseuta vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka, soseutetut vadelmat ja vaniljakreemijauhe. Leikkaa kakku kahteen osaan, aseta pohja takaisin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kostuta jokainen väli (poja, välipalaat ja kansi) ensin maidolla. Levitä sitten täyte kahteen kerrokseen ja laita viimeisenä ”kansi päälle”. Laitan vuuan päälle folio, laita kakku pussiin ja anna sen mehevöityä yön yli jääkaapissa.

Valmista suklaakuorrute hyvissä ajoin enne kakun tarjoilua, jotta kuorrutteella on aikaa jähmettyä. Sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma kattilassa kuumaksi, mutta se ei kuitenkaan saa kiehua. Ota kattila liedeltä ja kaada sulanut suklaa joukkoon. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Suklaa-kermaseoksen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Lisää joukkoon vielä pieni nokare voita kiiltoa lisäämään. Jäähdytä kuorrute kunnolla välillä sitä sekoittaen. Kun se on selvästi jäähtynyt, kaada se irtopohjavuuassa olevan täytekakun päälle. Tasoita tarvittaessa lastalla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa tunnin verran. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita se pursotinpussiin. Pursota kakulle kauniit kermareunat ja tarjoile kakku mahdollisimman pian, ettei kermareunat sula huoneenlämmössä.

suklaakakku

IMG_0409

 

IMG_0412

IMG_0413

 

IMG_0416

IMG_0420

IMG_0423

IMG_0428

IMG_0431

IMG_0433

IMG_0435

IMG_0437

IMG_0438

IMG_0439

IMG_0440

IMG_0458

IMG_0463

IMG_0476

IMG_0478

IMG_0480

IMG_0482

IMG_0483

IMG_0491

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.