Vanilja-marjapiirakka

Marjapiirakat ovat yksi suosikkijälkkäreitäni. Tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta ja mielenkiintoinen resepti lyöytyikin helposti Kinuskikissan sivuilta. Pohja on hitusen muokattu omaan makuun, lisäksi otin Kinuskikissan vinkistä kopin ja kasasin piirakan eri järjestyksessä kuin alkuperäisessä ohjeessa. Piirakka on kaunis, raikas ja herkullinen ja tähän voi laittaa kaikenlaisia omia suosikkimarjojaan.

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua inkivääriä

Vaniljatäyte
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko
250 g mascarponejuustoa
1 muna

Marjatäyte
5 dl vadelma-mustikkasekoitusta
2 rkl perunajauhoja

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm). Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää maito ja keltuainen. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangon puolikkaat antamaan keitokselle makua. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Yhdistä vatkaimella mascarpone ja muna. Lisää joukkoon vaniljakiisseli. Huom! Meidän vaniljakiisselistä tuli todella paksua, joten ensi kerralla taidan hiukan vähentää perunajauhon määrää.

Soseuta marjat haarukalla. Lisää joukkoon perunajauhot ja sekoita hyvin. Kaada vaniljaseos piirakkapohjan päälle ja levitä se tasaiseks. Lisää marjaseos vaniljaseoksen päälle ja levitä myös se tasaiseksi. Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele esimerkiksi boysenmarjoilla, pensasmustikoilla, vadelmilla ja tomusokerilla.

vanilja-marjapiirakka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.