Kylmäsavulohipizza

Joulupukki toi tullessaan mm. Hyvää Joulua -keittokirjan, jossa on Jouluisten ohjeiden lisäksi monta ihanaa talviruokareseptiä. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi kylmäsavulohipizza, sillä tässä ohjeessa sai hyvin hyötykäytettyä herkulliset kylmäsavulohisiivut, joita jäi vielä Joulupöydän antimista jäljelle.

Kylmäsavulohipizza 4lle

Pohja:
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa (11g)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
5-6 dl durumvehnäjauhoja

Täytteet:
1- 1,5 dl yrttiöljyä tai vihreää tai punaista pestoa
2 palloa mozzarellaa viipaleina
300 – 400 g kylmäsavulohta viipaleina
200 g kirsikkatomaatteja viipaloituna
basilikaa tai rucolaa
mustapippuria

Liuota hiiva 42 asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää taikinaan ensin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen niin että taikinasta tulee kimmoisa. Anna nousta liinan alla noin 20 min. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai tee pyöreitä annospizzoja. Kun lisäät leivinpaperille tilkkasen ruokaöljyä, taikina on helpompi painella ohueksi pohjaksi. Levitä pohjille yrttiöljyä tai pestoa. Me valitsimme yrttiöljyn, jossa oli basilikaa ja timjamia sekä valkosipulia ja ripaus suolaa. Oregano unohtui valitettavasti kauppaan, se olisi ollut hyvä lisä öljyyn. LIsää pohjille mozzarellaviipaleet, me lisäsimme myös hiukan tavallista juustoraastetta. Paista pizzat uunissa 224 asteessa noin 15-20 min. Asettele kylmäsavulohisiivut vielä kuuman pizzan päälle, lisää kirsikkatomaatit ja basilika ja/tai rucola. Mausta pizza mustapippurilla ja tarjoile heti. Nam!

Kylmäsavulohipizza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.