Karitsan karetta chilillä maustettuna

Karitsan kare aina vaan hurmaa meidät uudestaan ja uudestaan. Ruokapöydässä voi huokailla muutaman kerran siitä ilosta, kuinka hyvää tämä liha onkaan. Teimme karetta tällä kertaa Safkaa kirjan reseptillä, jota on hiukan muotoiltu meidän keittiöön sopivaksi.

Paistetut karitsan kareet chilillä maustettuna
1 kare per syöjä

Marinadi:
oliiviöljyä
timjamia
valkosipulia
suolaa

n. 4 rkl oliiviöljyä
n. 4 rkl voita
1 punainen chili
1-2  yksikyntistä valkosipulia
suolaa
mustapippuria myllystä
(1 dl vehnäjauhoja leivitykseen)

Marinoi kareet oliiviöljyllä, timjamilla, valkosipulilla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Ota kareet hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen valmistusta. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Leikkaa kareet luiden välistä kyljyksiksi. Leivitä kyljykset kevyesti lautasella olevissa vehnäjauhoissa, ravistele ylimääräinen jauho pois. Tämä vaihe oli meidän mielestä lopputuoksen kannalta hiukan turha ja seuraavan kerran leivitys jää meidän kareista pois. Siksi vehnäjauho ainelistauksissa suluissa.

Kuumenna pari pannua ja lisää kullekin pannulle voita ja oliiviöljyä. Lisää joukkoon karkeaksi paloiksi pilkottu chili ja anna porista pannulla reilu minuutti. Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon viipaloitu valkosipuli, anna porista taas minutti. Poimi valkosipulit pois pannulta, lisää lämpöä ja laita kyljykset pannulle. Paista noin 2 minuuttia ja käännä. Laita valkosipulit takaisin pannulle ja ota pannut pois kuumalta liedeltä. Peitä pannut kannella tai foliolla ja anna vetäytyä muutama minuutti. Tarjoile raikkaan salaatin ja valkosipuliperunoiden kera. Makuelämys oli täydellinen, kareeseen tarttui ihanasti paiston aikana chilistä hiukan tulisutta. Kissakin odotti innokkaana, josko saisi oman annoksen! Kunnon aterian kokkailusta jää vielä pieni ruuansulattelupude keittiöön 🙂 Mutta olipa kaiken sotkun arvoinen annos!

paistetut karitsan kyljykset, karitsan kare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

One thought on “Karitsan karetta chilillä maustettuna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.