Sipulipihvit

Perus kotiruoka – monesti paras ruoka. Usein tulee todettua, kuinka ihan tavallinen kotiruoka on vaan aivan järjettömän hyvää. Teimme ensimmäistä kertaa sipulipihvejä yhdessä ja tämä annos pamahti samoin tein tuonne täydellisen kotiruuan listalle. Tätä kannattaa testata nyt, kun uusia perunoita saa vielä toreilta ja kaupoista. Tämän ruuan onnistumisen salaisuus on maukkaat jauhelihapihvit, joten mausta taikina hyvin!

Sipulipihvit
400 g paistijauhelihaa
2 sipulia
1 kananmuna
1 lihaliemikuutio
maustepippuria jauhettuna
Santa Marian BBQ grilled mix & Garlic and pepper mausteseoksia myllystä
nokare voita sipulin kuullottamiseen

Kastike
2 sipulia
nokare voita kahteen otteeseen
n. 2 rkl vehnäjauhoja
lihaliemikuutio
n. 3 dl vettä
1 prk ruokakermaa

Valmista jauhelihapihvitaikina. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota se nokareessa voita. Muista pienentää lieden lämpöä ettei sipuli kärähdä. LIsää jauhelihan joukkoon kuullotetut sipulit, kananmuna sekä mausteet. Raasta lihaliemikuutio jauhelihan joukkoon ja sekoita hyvin. Tarkista, että taikinassa on riittävästi suolaa.  Taputtele taikina pihveiksi ja paista pihvit grillissä, pannulla tai uunissa.

Leikkaa kaksi sipulia renkaiksi ja kuullota niitä pannulla n. 5-10 min niin että sipuli pehmenee kunnolla. Siirrä sipulit lautaselle odottamaan. Valmista samassa pannussa ruskea kastike. Sulata reilu nokare voita pannulla ja lisää tirisevään voihin n. 2 rkl vehnäjauhoja. Sekoita vispilällä jauho-voiseosta kokoajan, kunnes se ruskistuu. Lisää vesi ja sekoita huolella. Kastike saa olla tässä vaiheessa aika ohutta, sillä se turpoaa kiehuessaan.  Lisää joukkoon lihaliemikuutio, paistetut sipulirenkaat ja jauhelihapihvit. Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia. Kun pihvit saavat porista kastikkeen jokossa, tulee niistä ihana maku soossiin. Lisää lopuksi joukkoon ruokakerma ja kiehauta. Jos kastike on liian paksua, lisää joukkoon tilkka vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile keitettyjen tilliperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa ja nauti maukkaasta kotiruuasta!

jauheliha, paistijauheliha, sipulipihvit

sipuli, keltasipuli, sipulipihvi

siikli, uudet perunat

jauheliha, paistijauheliha, sipulipihvit, jauhelihataikina

 

jauheliha, paistijauheliha, sipulipihvit, grilli, grillaus, grillatut jauhelihapihvit

jauheliha, paistijauheliha, sipulipihvit, sipuli, keltasipuli, paistettu sipuli

ruskea kastike, kastikepohja, sipulipihvi

ruskea kastike, sipulipihvi

jauheliha, paistijauheliha, sipulipihvit

jauheliha, paistijauheliha, sipulipihvit, siikli, uudet perunat

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.