Minilomalla Porvoossa

Porvoo on ehkä yksi ihanimmista Suomen kaupungeista. Joka kerta kun siellä käy, fiilis on mahtava ja mieleen hiipii ajatuksia siitä, millaista olisi asua jossakin Porvoon vanhan kaupungin upeassa, vanhassa puutalossa. Miljöö hivelee silmää niin kesällä kuin talvellakin ja vanhan kaupungin romanttisuus ja aitous hurmaa kerta toisensa perään. Olemmekin luoneet pienen ”kesäperinteen”, käymme aina toukokuun lopulla minilomalla Porvoossa ♥
Varoitus, tämä postaus sisältää paljon kuvia ja paljon hehkutusta! 🙂

Vakiokuvioon kuuluu yöpyminen ihastuttavassa hotelli Pariisin Villessä keskellä vanhaa kaupunkia sekä illallinen joen rannalla sijaitsevassa kesäravintola Johan’sissa. Ja tietysti jossain välissä on ehdittävä pistäytymään Paahtimon terassilla sekä käydä vanhan kaupungin pikkuputiikit läpi. Harvemmin on pitänyt tyhjin käsin kotiin lähteä.

Pariisin Ville on todella henkeäsalpaavan kaunis, pieni hotelli, jossa saa takuuvarmasti hyvää palvelua. Huoneet ovat yksilöllisesti sisustettu vanhaa tyyliä kunnioittaen. Alakerrassa sijaitsee pikkuruinen viinibaari, sekä viihtyisä terassi, jossa nautimme alkukuohuvat pienen lomamme kunniaksi!

IMG_2586

IMG_2584

IMG_2592

IMG_2591

IMG_2593

IMG_2599

IMG_2601

IMG_2606

No, eipä kesäravintola Johan’s jää yhtään kakkoseksi ihanalla tunnelmallaan ja palvelullaan. Ravintola sijaitsee suljetulla sisäpihalla, josta aukeaa näkymät kauniille Porvoonjoelle. J.L. Runeberg on aikoinaan asunut tässä pihapiirissä. Johan’sin menu koostuu perinteisestä suomalaisesta ruuasta pihapiirinsäkin perinteitä kunnioittaen, mutta annokset ovat modernisoitu nykypäivään. Ravintolan kaunis terassi ja vanhoihin venevajoihin rakennetut sisätilat ovat kertakaikkiaan upeat ja ne saavat minut hehkuttamaan paikkaa uudelleen ja uudelleen. Tämän ravintolan ihanuus on vaan jotain niin mieletöntä! Koska sää oli kohtuu viileä, emme tarjenneet syödä terassilla. Pöytämme sijaitsi venevajassa, jonka keskellä on iso, tunnelmallinen takka. Pöytä oli sijoitettu ikkunan ääreen ja keinutuolin tyyppisistä tuoleista saimme ihailla jokimaisemaa.

Valitsimme I LOVE BORGÅ menut, jossa hinta-laatusuhde oli enemmän kuin kohdillaan ( 3 ruokalajia 44 euroa). Nautimme ruuasta ja miljööstä kyllä koko rahan edessä. Jos käytte Porvoossa, suosittelemme lämpimästi. Ravintolassa voi syödä lounaan tai illallistaa tai vaan piipahtaa terassilla virkistävällä juomalla.

IMG_2614

IMG_2618

IMG_2620

IMG_2621

IMG_2627

IMG_2634

IMG_2636

IMG_2682

IMG_2656

IMG_2666

IMG_2678

IMG_2681

IMG_2683

Seuraavana aamuna saimme nauttia Pariisin Villen aamiaisesta. Aamiaishuone on kerrassaan mieletön ja aamiainen koostuu suurimmaksi osaksi pienten lähituottajien valikoimista. Parasta oli itsetehty lihapiirakka ja marjaisa smoothie sekä tietysti manchegojuusto ja chorizomakkara. Aamiaisen jälkeen oli aikaa käyskennellä muiden turistien kera vanhassa kaupungissa ihania pikkuliikkeitä kierrellen. Matkaan tarttuikin kaikenlaista pientä kivaa kotiin ja mökille. Tervemenoa minilomalle Porvooseen, tulee takuuvarmasti ihana reissu!

IMG_2597

IMG_2608

IMG_2598

IMG_2685

IMG_2686

IMG_2688

IMG_2689

IMG_2693

IMG_2700

IMG_2703

IMG_2695

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.