Uuniperunat – ihana talviruoka

Uuniperunat ovat yksi kestosuosikeistamme ja ehdottomasti loistavaa talviruokaa. Uuniperunat maistuu toki kesälläkin, mutta talvisin saa tähän tarkoitukseen parhaat potut kaupoista. Rosamunda on ”the uuniperuna”, jota kannattaa käyttää.

Pese perunat huolellisesti. Asettele ne vierekkäin uunivuokaan ja pistä potut paistumaan. Me kävimme kypsennyksen aikana aurinkoisella happihyppelyllä (oli upea ja jo keväinen ihana keli!!!), joten laitoimme potut 180 asteeseen, jotta ne eivät kärähdä ulkona ollessamme. Perunat saavat olla uunissa vähintään tunnin. Pottujen kypsymistä voi myös nopeuttaa, kun perunat käyttää mikron kautta. Pistele perunoihin reikiä haarukalla ja käytä mikrossa  sellaiset 10 – 15 min. Tämän jälkeen laita perunat vielä uuniin noin vartiksi, tai niin kauaksi aikaa kunnes ne ovat kypsiä. Uunissa perunaan tulee ihanan rapea kuori.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perunoiden ollessa uunissa valmista täyte. Tänään täytteenä vakkarisuosikki, kinkkutäyte. Sekoita savukinkun joukkoon pieneksi pilkottua sipulia (n. puolikas sipuli) ja suolakurkkua, sekä kermaviiliä ja tuorejuustoa. Me olemme ehdottomasti täyteihmisiä, joten sitä pitää olla riittävästi! Tässä satsissa on 2 pussia savukinkkua, 1 prk kermaviiliä, 1 prk maustamatonta tuorejuustoa ja puolikas purkki piparjuurituorejuustoa. Mausteina ripaus mustapippuria, paprikajauhetta ja pikkuisen suolaa.

Varioiminen on helppoa, sillä maustamattoman tuorejuuston tilalla voi käyttää vaikka ja mitä maustettua tuorejuustoa jos haluat. Tästä määrästä täytettä tulee todellakin runsaasti, puolikas satsi riittää yhteen ruokailuun loistavasti 🙂 Lisäksi täytteenä oli blinikekkereistä jäänyttä porotäytettä. Muita hyviä täytteitä on lohi- ja tonnikalatäyte, samoin kylmäsavuhärästä ja piparjuurituorejuustosta tulee hyvä täyte. Kasvisversiona tomaatti-feta-basilika-tuorejuusto-kermaviiliseos toimii myös.

Tarjoa perunat voilla höystettynä mielitäytteesi ja vihersalaatin kera. Perunat kun pesee huolellisesti, niin ne kannattaa ehdottomasti syödä rapeineen kuorineen päivineen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.