Synttärikutsut – osa 2

Ensimmäisellä synttärijuhlintakierroksella suurin osa vieraista oli aikuisia, mutta halusimme tarjota myös lapsille ja lapsenmielisille herkkuja. Cookie monsters -muffinssit tulivat vastaan Pinterestissä ja pakkohan niitä oli kokeilla.

Ensin synttärisankari valitsi tarkkaan muffinssivuokien värit ja sitten tehtiin ihan perus muffinssitaikina (150 g margariinia, 1 ½ dl sokeria, 2 munaa, 3 ½ dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 ½ dl maitoa). Margariini ja sokeri vaahdotetaan ja sekaan lisätään loput aineet. Muffinsseja paistetaan 225 asteessa n. 12-15 min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muffinssipohjat huilasivat yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä lähdettiin askartelemaan koristeita. Silmät syntyivät kaulittavasta, vaahtokarkin makuisesta sokerimassasta ja värillisistä cup cake confetti -koristeista. Olisin halunnut mustat silmänkeskustat, mutta ainekset olivat vähän kiven takana. Ihan hyvät näistäkin tuli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suut tehtiin Dops kekseistä. Kermavaahto värjättiin elintarvikevärillä siniseksi. Sitten vaan Cookie Monsters muffinsseja kasaamaan. Niistä tuli söpöjä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi tuttavuus pöydässä oli Kinuskikissan resepti, Cheddar – saksanpähkinäpiirakka. Piirakat ovat helppoja ja nopeita tehdä ja niihin voi yhdistellä moniakin ainesosia maun mukaan. Tämä resepti osui silmääni ystäväni luona ja on siitä asti ollut kokeilulistalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saksanpähkinät tekevät piirakasta todella kauniin. Maku tosin oli ainakin itselle pieni pettymys, odotukset olivat meinaan korkealla. En tiedä oliko meillä liian voimakas cheddar käytössä, mutta cheddarin maku tuli piirakassa jopa hieman pistävästi esiin muiden makujen yli. Alkuperäisessä reseptissä mainittiinkin, että piirakkaan sopii hyvin perusaineiden lisäksi esim. kylmäsavukala, kinkku tai pekoni. Seuraavan kerran kun tätä kokeilen, laitan täytteeseen 5 dl sijaan 3 dl cheddarjuustoraastetta ja kylmäsavulohta. Sen verran houkutteleva ohje on, että sitä on kokeiltava muunnettuna uudelleen!

Tässä vielä katsaus koko tarjoiluun:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.