Peruna-broccolinisalaatti

Itsetehty perunasalaatti on ihanaa! Tämän salaatin raikastaa broccolini ja retiisi, jotka antavat salaatille myös ihanasti väriä. Salaatin tekeminen vaatii vähän vaivaa, mutta salaattiin on oiva käyttää myös edellisen päivän ylijäämäpotut, jolloin salaatti syntyykin suit sait sukkelaan. Tämä ohje on peräisin Glorian ruoka & viini -lehdestä keväältä 2017 ja on ihan meidän kestosuosikki! Tämä salaatti on vakkarisalaatti meidän Vappubrunssilla ja se sopii ihanasti kaikelle grilliruualle kaveriksi.

Peruna-broccolinisalaatti 4lle

1 l varhaisperunoita
150 g broccolinia (tai parsakaalia)
1 l pinaattia
2 kevätsipulia
1 nippu retiisiä
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Kastike:
2 rkl dijonsinappia
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa

Keitä perunat tai käytä edelliseltä päivältä ylijääneet kypsät perunat. Lohko jäähtyneet perunat. Salaatin voi tehdä myös esim. talvisiiklistä, kuten me tällä kertaa, kun varhaisperunoita ei vielä ollut tarjolla. Leikkaa broccolineista kuivat kannat pois. (Jos käytät parsakaalia, irrota siitä salaattiin nuput). Kiehauta paistinpannussa pari senttiä vettä ja keitä broccolineja (tai parsakaalia) noin 4 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Jäähdyä kylmän veden alla ja pilko broccolinit pienemmiksi paloiksi.

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. hienonna kevätsipulit. Poista retiiseistä kannat ja lohko retiisit. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Yhdistä kaikki salaattiaineet tarjoilukulhoon. Viimeistele salaatti kastikkeella, sormisuolalla ja mustapippurilla ja tarjoa grilliruuan lisukkeena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.